Sociální síť Snapchat získala úvěr, díky kterému rozšíří investice do nových startupů

Filip HouskaFilip Houska

snapchat
0Zobrazit komentáře

Finanční situace ohledně Snapchatu, populární sociálně-mediální sítě, se ve světě skloňovala poměrně často, a to především v rámci veřejné nabídky svých akcií. Získání dalšího kapitálu pro svůj rozvoj motivuje ne jeden startup a nabízet své akcie na burze veřejnosti je jedním z pilířů, jak toho dosáhnout. To potvrdil i Evan Spiegel, výkonný ředitel Snapchatu. Jenže to z jeho úst zaznělo v roce 2015. Nyní se vedení rozhodlo pro poměrně odlišný krok, jak být finančně nezávislejší.

Namísto toho, aby Snapchat rozprodával svůj podíl či vstupoval na burzu, se rozhodl ke sjednání úvěru. Primárním poskytovatelem se stala newyorská banka Morgan Stanley, se kterou se Snapchat dohodl na takzvaném úvěrovém příslibu, což zjednodušeně znamená, že si od ní může půjčit po splnění jistých podmínek ve stanoveném čase požadovanou peněžní částku.

apple

Přečtěte si takéTohle je zcela nová podoba hodinek Apple Watch Edition, která nahradí nejdražší zlatou verziTohle je zcela nová podoba hodinek Apple Watch Edition, která nahradí nejdražší zlatou verzi

Oficiálně se neví, z jakého důvodu se k tomuto kroku firma rozhodla, ovšem předpokládá se, že by měl být úvěr čerpán k nákupu a investicím do menších startupů. Snapchat, který v květnovém investičním kole získal takřka 1,8 miliard dolarů s 16 miliardovou valuací, se v akvizicích začínajících startupů rád angažuje. Pod jeho křídla spadá například „prohlížecí“ startup Vurb, aplikace Bitmoji od Bitstrips nebo výrobce chytrých brýlí Vergence Labs a mnoho dalších.

vanity

I přes tuto situaci však oblíbená sociální síť na burzu s veřejnou nabídkou akcií nakonec vstoupí. Recode poznamenal, že by k tomu mělo dojít v průběhu druhé poloviny příštího roku. Takový plán značí jedno – Snapchat stále roste. Dle interních informací chce ke konci letošního roku vykázat obrat ve výši 350 milionů a do konce roku 2017 chce svůj byznys rozšířit na více než miliardu dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym