Nový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicích

Jiří SvobodaJiří Svoboda

vectr1
0Zobrazit komentáře

Volně dostupných grafických editorů, které pracují s klasickou rastrovou grafikou je celá plejáda, avšak stejná situace nepanuje v oblasti vektorové grafiky. Zejména začátečníkům, kteří se hned nechtějí pouštět do profesionálních a hlavně placených programů jako je například Adobe Ilustrator nebo Sketch, by tak mohl posloužit Vectr.

Jednoduchý a intuitivní program nabízí několik základních funkcí, mezi které patří klasické členění na vrstvy, možnost vkládat již přednastavené tvary či si vytvořit vlastní pomocí vektorového pera. U jednotlivých objektů lze samozřejmě nastavit barvu, stíny či průhlednost. Nechybí ani textový editor, opět s několika možnostmi úprav.

acces

Přečtěte si takéTento plugin umí bez vyzrazení hesla sdílet s přáteli placené účty na Netflixu či SpotifyTento plugin umí bez vyzrazení hesla sdílet s přáteli placené účty na Netflixu či Spotify

Naučit se pracovat s Vectrem je záležitostí několika minut. Jednou z hlavních výhod kromě jednoduchosti je také přístupnost hned na několika platformách. Podporovaný je na Windows, Mac, Chrome OS, Linuxu i v identické webové aplikaci.

vectr3

Projekt založil Kanaďan žijící na Taiwanu Nick Budden, který nám pro CzechCrunch prozradil, že na projektu pracuje se svým týmem už tři roky. Od letošního května se mu podařilo vybrat téměř milion dolarů (v přepočtu asi 24 milionů korun) od investorů jako: Resolute VenturesInteraction Ventures, Hedgewood Capital a iNovia Capita.

vectr5

Neznamená to však, že by zde postup skončil. Tým devíti vývojářů chystá i funkce jako kooperaci několika vzdálených uživatelů v reálném čase ve stylu Google Docs, nebo online tržiště s grafickými prvky, které budete moci použít ve své ilustraci.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym