Mark Zuckerberg a Priscilla Chan vloží během pár let další 3 miliardy dolarů do svojí nadace

chanzuckerberg
0Zobrazit komentáře

Nebývá moc zvykem, že bychom informovali o investicích, kterou nejsou z prvu určeny pro další rozmnožení kapitálu investora nebo investičního fondu. Nyní je to ale jiné – Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, a jeho žena, Priscilla Chan, která spolu s ním vede filantropickou nadaci Chan Zuckerberg Initiative, se rozhodli investovat do ní v příští dekádě další 3 miliardy dolarů.

Částka do nadace půjde postupně ve formě peněz z prodeje podílových akcií Facebooku během 3 let a má za cíl financovat rozvoj technologií pro léčbu nejrůznějších zásadních nemocí, které během celého života potkají jejich prvorozenou dceru a s tím i další děti po světě. Prvních 600 milionů dolarů, tedy asi 14,5 miliardy korun, poputuje do projektu s názvem Biohub.

drivetribe

Přečtěte si takéTrio z automobilového pořadu Top Gear založilo svůj startup, který získal 12 milionů na investicíchTrio z automobilového pořadu Top Gear založilo svůj startup, který získal 12 milionů na investicích

Ten by měl propojit svět medicíny s moderními technologiemi v rukou softwarových inženýrů a podle všeho bude trvat minimálně několik let, než budou vidět první výsledky, zaznělo ve včerejším oznámení. To vše je součástí plánu Marka, vzdát se 99 % svého veškerého majetku v rámci Facebooku, který by mohl představovat něco kolem 45 miliard dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym