Google a několik dalších hráčů podalo nabídku na odkoupení sociální sítě Twitter

Filip HouskaFilip Houska

jackdorsey

Jack Dorsey, zakladatel Twitteru

0Zobrazit komentáře

Sociální síť Twitter, který měsíčně využívá 320 milionů aktivních uživatelů, se potýká s problémy. Po návratu zakladatele a CEO Jacka Dorseyho, který odešel a znovu se vrátil, stagnuje uživatelská základna a spolu s tím i příjmy. To vede k potvrzení spekulací, že se blíží konec nezávislého působení a Twitter v nejbližší době zváží nabídky prodeje, kde projevilo zájem hned několik tech firem.

Podle všeho se chce jedné z nejoblíbenějších sociálních platforem chopit Alphabet, mateřská společnost Googlu. Twitter by pod svými křídly chtěl mít i tech obr Salesforce nebo americký telekomunikační gigant Verizon – a to není zdaleka vše. Po projevení zájmu předních technologických společností se akcie Twitteru zvedly až o 20 procent a hodnota firmy dosahuje téměř 18 miliard dolarů, asi 432 miliard korun. Twitter ovšem nechce jít o moc níž než na 30 miliard dolarů, tedy 721 miliard korun.

karma

Přečtěte si takéGoPro se předvedlo a ukázalo světu svého dronaGoPro se předvedlo a ukázalo světu svého drona

I přes veškeré snahy Twitteru se mu zkrátka nedaří naskočit na správnou vlnu. Nepomáhá tomu ani smlouva s NFL ke streamování zápasů amerického fotbalu a další snahy o přitáhnutí uživatelů. Samostatnost tedy nebude mít podle všeho dlouhého trvání a oficiální nabídka o převzetí by měla být doručena na stůl Dorseyho služby již koncem letošního roku. A bezesporu nejslibnějším kandidátem je mateřská firma největšího vyhledávače.

twitter

Google by z takového úlovku totiž mohl teoreticky těžit ze všech nejvíce. Jeho snaha vyprodukovat kvalitní sociální síť se podle představ příliš nepovedla (Google+) a Twitter s více než 320 miliony uživateli by se mohl stát cennou součástí platformy YouTube, do které by mohl být jistým způsobem implementován, informuje TechCrunch.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym