Díky tomuto startupu si můžete sestavit svůj vlastní funkční dron z kostiček LEGO

Filip HouskaFilip Houska

flybrix2
0Zobrazit komentáře

Létání s dronem už dávno není doménou jen profesionálních fotografů a kameramanů, ale i obyčejných uživatelů, kteří zkrátka chtějí řídit své „letadlo“ bez pilotních zkoušek. Především kvadrokoptéry, se kterými nedávno vyrukovala i společnost GoPro, se těší velké oblibě. Do tohoto segmentu vstoupil také startup Flybrix, ovšem poměrně netradičním způsobem.

Flybrix využil rostoucího trendu z jiného úhlu pohledu. Místo toho, aby nabídl již finální stroj, poskytuje speciální DIY („udělej si sám“) sady, pomocí kterých si svého bezpilotního letouna může vytvořit každý sám. Tou nejzajímavější skutečností na tom ale je, že si ho mohou zákazníci složit z populárních kostiček LEGO, včetně plošného zdroje na bázi open-source.

allo

Přečtěte si takéTohle je nová chatovací aplikace na bázi umělé inteligence, která umí kromě chatu i plnit úkolyTohle je nová chatovací aplikace na bázi umělé inteligence, která umí kromě chatu i plnit úkoly

Vedle těchto kostiček se v balení skrývají také specifické součástky, bez kterých by let nebyl možný. Samozřejmostí jsou vrtule s vestavěných motorem, kterých je k dispozici až osm kusů, což dává možnost výrobcům sestavit například oktokoptéru, a také plošný zdroj s předprogramovaným open-source softwarem, do něhož je možné zasahovat (například přidání Wi-Fi nebo GPS modulů). Nechybí ani USB kabel k případnému spárování s počítačem a nabíjecí baterie Li-Pol.

flybrix_0923_1

Sestavený dron je následně možné ovládat skrze aplikaci pro iOS a Android na základě Bluetooth spojení nebo pomocí dálkového ovladače, který však není součástí základní sady. Nejlevnější verzi těchto DIY balíčků je možné zakoupit za 149 dolarů, tedy asi 3600 korun, a pokročilejší variantu, v níž je zahrnut právě zmíněný ovladač (který samostatně stojí nějaké dva tisíce korun), lze sehnat o 40 dolarů dráž.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym