Díky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

01_photomath_v3_camera_formula
0Zobrazit komentáře

Matematika, zejména pak ta složitější, je pro mnoho studujících a nejen jich synonymem pro obtížnou nudu a stres. Kalkulačka je samozřejmě vždy řešením, ale nikomu z nás se nechce do jednoho řádku na malém displeji vypisovat dlouhé soustavy rovnic či jiné složité operace. Řešením může být aplikace PhotoMath.

Její název ostatně mluví za vše – systém spočívá v tom, že uživateli stačí vyfotit svým mobilním telefonem jakoukoliv matematickou úlohu a appka mu okamžitě zobrazí jak výsledek, tak i podrobný postup toho, jak lze k výsledku dojít. Tento rychlý a účinný koncept se stal mimořádně úspěšným a od roku 2014 ho využilo již 36 milionů uživatelů z celého světa.

vectr1

Přečtěte si takéNový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicíchNový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicích

Chorvatský CEO projektu, Damir Sabol, se společně s jeho týmem až letos rozhodl vyřešit jeden z největších zádrhelů své aplikace. PhotoMath totiž uměl doposud číst jen tištěný text, což značně limitovalo například studenty, kteří si chtěli oskenovat příklad z vlastnoručně psaných zápisků. Nejnovější verze 3.0 ale toto omezení odstranila a zároveň přidala několik způsobů zpoplatnění aplikace a další jazykové verze, mezi kterými nechybí také čeština.

03_photomath_v3_calculator_zoom

Placené PhotoMath+ nabídne uživatelům ještě lepší vysvětlení příkladů pomocí barevných a lehko pochopitelných instrukcí, které krok za krokem vysvětlí celý postup až k výsledku. Finální rozdíl je takový, že místo aplikace, podle které student jen udělá domácí úkol, dostane nástroj na skutečné učení matematiky, píše TechCrunch.

Konkurence na nic nečeká

PhotoMath ale není zdaleka jediným hráčem ve svém oboru. Mezi konkurenty se objevil například MathPix. Ten v zásadě funguje na stejném principu, avšak s počítáním ručně psaných příkladů se vytasil už dříve a v základní verzi. Navíc, přestože se jeho uživatelé počítají zatím v desetitisících, umí kromě vyřešení klasických příkladů zobrazit i grafy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym