Tenhle startup získal 178 milionů na rozvoj a výrobu personalizovaných matrací na míru

Jiří SvobodaJiří Svoboda

helix2
0Zobrazit komentáře

Spánkem strávíme průměrně čtvrtinu života a tak je třeba nepodceňovat jeho význam. Když už ale nenaspíme tolik hodin, kolik bychom chtěli, je dobré alespoň investovat do kvalitní matrace, která bude přesně vyhovovat vlastním potřebám a zpříjemní odpočinek. Takové trable se snaží řešit zakladatelé newyorského Helix Sleep.

Ti začali vyrábět matrace na míru s rozdílnou tvrdostí, regulací teploty či elasticitou materiálu. Tento nápad si získal přízeň investorů a tak firma obdržela celkem 7,35 milionu dolarů, přibližně tedy 177,6 milionů korun, na svůj rozvoj. Na této částce se podílely zejména Double J Capital, Simon Venture Group, Western Technology Investments či Great Oaks VC.

socialbakers-prague-hq-1

Přečtěte si takéSocialbakers za posledních 5 let ve ztrátě přes půl miliardy korun. Důvodem je rychlý růstSocialbakers za posledních 5 let ve ztrátě přes půl miliardy korun. Důvodem je rychlý růst

Dotazník na oficiálním webu startupu provede zákazníka sérií otázek o kvalitě jeho spánku, spánkových poruchách či jeho tělesných proporcích. Speciálně vytvořený algoritmus pak na základě odpovědí vymodeluje ideální a unikátní matraci, na které zákazník může spát už týden po objednání. Cena se pak pohybuje mezi 600 a 1200 dolary a lze jí do 100 dní bez udání důvodu vrátit.

helix4

Kouzlo ale netkví jen v počítačovém algoritmu, nýbrž i v materiálech, které se v továrně s pouhými dvaceti zaměstnanci používají. Kombinaci latexu, vysoce kvalitní pěny a mikro-pružinek totiž v běžných matracích nenajdete. Navíc, každá objednávka je po výrobě stlačena a k domovním dveřím dorazí jako balíček o velikosti golfového vaku.

helix3

Zakladatelé Jerry Lin, Adam Tishman a Kristian von Rickenbach zároveň slibují, že nově získaná investice přispěje i k rozvoji trhů, kde je doručení Helix Sleep dostupné – k USA a Kanadě by se tak mohla připojit i Evropa nebo Asie, informuje TechCrunch.

Foto: Helix Sleep

Diskuze (0)

Novinka

Anonym