S touto aplikací si můžete nechat platit za každý krok, který během dne nachodíte

sweat
0Zobrazit komentáře

Jedna z podřadných motivací, která by mohla člověka dovést k běhání a nebo pravidelné chůzi, jsou peníze, které by mohl za svoji aktivitu získat. I přesto se najde velké procento lidí, kteří podobnou formu motivace potřebují. Vznikly tak různé aplikace, které jsou schopny měřit aktivitu a podle ní uživatele ohodnotit, ať kladně nebo záporně. Nevznikla ovšem zatím řádná ucelená platforma, která by fungovala dlouhodobě a nebyla jen momentálním úspěchem.

Nadějně vypadá novinka s názvem Sweatcoin, která v rámci aplikace pomocí akcelerometru měří každodenní chůzi a podle toho za každý krok odměňuje uživatele tzv. „sweatcoiny“ – za každých 1000 kroků jich lze získat 0,95. Ty lze pak vyměnit za různé reálné předměty nebo služby v integrovaném obchodě.

mimo

Přečtěte si takéDíky této aplikaci se můžete učit kódovat nebo programovat kdekoliv přímo z mobiluDíky této aplikaci se můžete učit kódovat nebo programovat kdekoliv přímo z mobilu

Lze si za ně momentálně zakoupit například lekce jógy, stoly s možností sedící i stojící polohy nebo darovat virtuální peníze na charitu. Víceméně jde pouze o věci, které mají nějakou návaznost na zdraví a životní styl. Pro firmy jako takové je to pak skvělá forma propagace. Aplikace je dostupná pouze v USA a ve Velké Británii,a v několika příštích týdnech chce přejít i na zahraniční trhy.

sweatapp

Tvůrcům se na rozvoj zároveň podařilo získat přes 1 milionů dolarů, tedy 23,9 milion korun. Jen za první týden po spuštění se registrovaly desítky business partnerů a uživatelé nachodili 150 milionů kroků. A i když je startup v Londýně, založili ho čtyři Rusové – Oleg Fomenko, Anton Derlyatka, Danil Perushev a Egor Khmelev, informuje americký Forbes.

Ke stažení prozatím pouze na iOS pro iPhone 5S a vyšší.

sweatcoin_founder

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym