Nt Mini: nová retro konzole podporující přes 2000 NES her a bezdrátové ovladače

Jiří SvobodaJiří Svoboda

ntmini4
0Zobrazit komentáře

V poslední době se s retro tématikou na herní scéně roztrhl pytel. Kdo by si totiž nechtěl znovu zahrát staré dobré Mario, Donkey Kong nebo třeba původní Metal Gear. O přízeň hráčů na tomto poli už několik měsíců zápasí samotné Nintendo se zmenšenou verzí své konzole a mimo jiné i nováček Analogue.

Vypadá to ale, že mladá krev v konkurenčním boji zatím vede. Jako první se ukázal právě Analogue, který na začátku roku odhalil konzoli založenou na slavném NES. V květnu, na oslavu 30. výročí legendární Zeldy, ukázal i limitovanou edici této konzole vyrobenou ze 24 karátkového zlata v ceně 5000 dolarů. Nintendo, jakožto původní výrobce této konzole, se ale nenechalo zahanbit a na začátku léta představilo světu svou zmenšeninu původního NES s třicítkou zabudovaných her.

juricka5

Přečtěte si takéČeská firma investuje v USA přes 860 milionů korun do rozvoje pohonu na kapalný vodíkČeská firma investuje v USA přes 860 milionů korun do rozvoje pohonu na kapalný vodík

Analogue to zřejmě vzal jako výzvu a tak nyní oznámil svou další konzoli – Nt Mini. Je o 20 % menší, než jeho předchůdce a podporuje jak 1080p HDMI, tak i tradiční RGB výstup. To nejlepší ale je, že si na něm zahrajete až 2000 původních her. Jeho výrobce říká, že bude fungovat se všemi tituly původně vyráběnými na NES, Famicom a Famicom Disk System včetně původních doplňků.

ntmini2

V balení se navíc nachází stylový bezdrátový ovladač NES30 od firmy 8Bitdo. Celý tento balík neomezené zábavy se začne prodávat v lednu příštího roku a jeho cena bude startovat na 449 dolarech, tedy přibližně na 11 tisících korunách, informuje The Next Web.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym