Do ČR přišla nová videokomunikační služba od Googlu konkurující FaceTime a Skypu

Filip HouskaFilip Houska

duo
0Zobrazit komentáře

Google zahajuje útok na zaběhlé videokomunikační platformy s novou aplikací Duo, která je od nynějška dostupná pro mobilní telefony běžící na Androidu nebo iOS, a která má být hlavním konkurentem služeb jako FaceTime, Messenger či Skype. Klíčové výhody se mají skrývat v jednoduchém uživatelském rozhraní a rychlosti odezvy. Google se to tak se svojí novinkou, která se ve sféře komunikačních aplikací teprve začíná zabydlovat, chystá zavařit tradičním videochatovacím službám.

Mezi ně se nepochybně řadí nejen dvě výše zmíněné služby, ale například i Messenger z dílen Facebooku. S Duem chce ve světě prorazit především díky jednoduchému a intuitivnímu ovládání, rychlosti a srozumitelnému vzhledu. Tyto aspekty novinka z Moutain View splňuje. Jednoduchost aplikace začíná hned při prvotním spuštění, kdy stačí zadat pouze telefonní číslo a vyhledat kontakty.

Pokemon Go hands on

Přečtěte si takéNintendo díky návratu Pokémonů za 2 dny zvýšilo svoji hodnotu o 7 miliard dolarůNintendo díky návratu Pokémonů za 2 dny zvýšilo svoji hodnotu o 7 miliard dolarů

Není tak třeba se nijak složitě přihlašovat či zakládat nový účet. Vedle této funkce zaujme na první pohled i decentní uživatelské rozhraní, které v sobě skrývá skutečně ty nejzákladnější prvky. Název také napovídá, že Duo nebude sloužit jako nástroj pro pořádání videokonferencí s větším počtem zařízení než jsou dvě.

0817_1x

Kromě jiného Google Duo nabízí jistou funkci, která u konkurenčních platforem neexistuje. Nese název „Knock, knock“ a její princip je poměrně zajímavý. Umožňuje totiž dotyčnému vidět videohovor ještě předtím, než ho přijme. Vedle ztráty jistého prvku překvapení tato funkce řeší i problémy s načítáním hovoru, protože se v pozadí automaticky připojuje. Jakmile ho dotyčný zvedne, je ihned spojen. Zvláštní však je, že „Knock, knock“ funkce nepodporují zařízení běžící na iOS.

0817_2x

Dalším benefitem je také rychlost a schopná adaptace na dostupné připojení. Pokud je internetové připojení slabé, tak se Duo této záležitosti přizpůsobí a nabídne videohovor v takové kvalitě, která nebude komunikaci narušovat. V případě větších problémů umožní pouze hlasové volání nebo přechod z mobilní sítě přímo na Wi-Fi a naopak, aniž by hovor musel být položen.

Jelikož je uživatelská bezpečnost v rámci mobilních komunikačních technologií poměrně v módě, tak i Duo nabízí end-to-end šifrování. Ani samotný Google tedy nebude mít přístup k tomu, aby uživatele nějakým způsobem odposlouchával. Duo je zatím dostupné ve vybraných lokacích, včetně Česka. Ke stáhnutí je k dispozici na App Store a v nejbližší době i Google Play.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=CIeMysX76pM

Diskuze (0)

Novinka

Anonym