AirMount: služba, která propojí iPhone s Macem bez použití kabelů nebo Wi-Fi

Filip HouskaFilip Houska

air
0Zobrazit komentáře

Existuje několik způsobů, jak dostat soubory do iPhonu či iPadu z Macu a naopak – bohužel většina z nich je zdlouhavá nebo funguje s problémy. Provést to lze jak pomocí kabelu, tak třeba na základě cloudových služeb nebo skrze službu AirDrop. Ovšem všechny tyto metody jsou příliš komplikované v porovnání s aplikací AirMount, novinkou z dílny startupu Tinker.

AirMount funguje na jednoduchém principu, který zbavuje uživatele povinnosti se spojovat mezi mobilním zařízením a desktopem na základě uvedených způsobů. I když AirDrop, tedy jistá varianta tradičního Bluetooth sdílení v podání Applu, funguje zpravidla velmi dobře, tak ztrácí jednu vlastnost, kterou AirMount disponuje – prohlížení vybraného obsahu z iOS zařízení přímo na Macu.

tsu copy

Přečtěte si takéSociální síť Tsu, která umožňovala reálné výdělávání peněz, kompletně ukončuje provozSociální síť Tsu, která umožňovala reálné výdělávání peněz, kompletně ukončuje provoz

Uvedenou aplikaci je nutné nainstalovat na obě platformy a poté je spárovat. Následně se ve Finderu na desktopovém rozhraní objeví složka, kde se nachází veškerý obsah z iPhonu nebo iPadu a vedle prohlížení je možné soubory a složky editovat, promazávat a také sdílet. Pak stačí jen potvrzení vyvolané akce na daném zařízení, do kterého se obsah nahrává, a požadovaný úkol je splněn. Provádět tuto „manažerskou“ činnost je možné jak z iPhonu na Mac, tak z iPadu na iPhone a naopak.

0818_1

K tomu, aby AirMount plynule a bezproblémově fungoval, není potřeba žádné Wi-Fi či cloudové řešení. Díky použité technologii NearNet, kterou samotná společnost považuje za „magickou“, se dokáže aplikace spojit s vybraným zařízením na základě vysokorychlostního bezdrátového připojení. Celý průběh je navíc šifrovaný a chrání soukromí uživatele.

Aplikace je nabízena k bezplatnému stažení na App Store (iOS) a Mac App Store (macOS).

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym