Airbnb získává dalších 850 milionů dolarů a posunuje svoji valuaci na bezmála 30 miliard

Michal BenatzkyMichal Benatzky

airbnb

Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk a Brian Chesky (CEO), zakladatelé Airbnb

0Zobrazit komentáře

Jeden z pionýrů rozvoje sdílené ekonomiky, server na krátkodobý booking sdílených i soukromých pokojů a celých bytů Airbnb, informoval americké úřady o dalším navýšení svého kapitálu. Jeden z nejhodnotnějších startupů současnosti usiluje o navýšení svých finančních prostředků o dalších 850 milionů dolarů, tedy 20,7 miliardy korun.

Jedná se o první navýšení kapitálu v letošním roce. Airbnb totiž svoji valuaci zvyšovalo naposledy loni, kdy si připsalo přibližně 1,6 miliard dolarů. Celková valuace mimořádně úspěšného startupu se tím pádem posunula k 30 miliardám dolarů, v přepočtu zhruba 731 miliardám korun.

skinners

Přečtěte si takéČeským ponožkobotám Skinners se podařilo vybrat v Kickstarter kampani přes 15 milionůČeským ponožkobotám Skinners se podařilo vybrat v Kickstarter kampani přes 15 milionů

Podle informací serveru Wall Street Journal však současná investice nedosáhla takové výše, jakou potenciálně mohla. Společnost totiž údajně razí taktiku střízlivějšího zvyšování vaulace, díky čemuž mělo vedení Airbnb smést ze stolu nabídky, které by společnost posunuly až k 34 miliardám.

airbnb

Neotřesitelně nejhodnotějším startupem však nadále zůstává Uber, který se chlubí kapitálem o více než 20 miliard dolarů vyšším. V poslední době navíc lídr v oblastli alternativních taxislužeb získal od saudskoarabského fondu masivní investici ve výši 3,5 miliardy dolarů, ke které o několik týdnů později přidal ještě více než miliardovou půjčku.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym