Populární služba Evernote na psaní a třídění poznámek zdražuje a zcela mění své služby

Filip HouskaFilip Houska

evernoteapp
0Zobrazit komentáře

Není pochyb o tom, že Evernote je jednou z vysoce populárních aplikací, jež slouží výhradně pro psaní a organizování poznámek. Její široká uživatelská základna se však nyní musí potýkat s nemilou záležitostí. Bude si muset nejen připlatit, ale také se sžít s novými limity. Evernote disponuje třemi balíčky, avšak tu největší změnu pocítil balíček základní – Basic.

Uživatelé, kteří si oblíbili tento bezplatný plán, se nyní budou muset spokojit s omezeným počtem zařízení, se kterými mohou synchronizovat své poznámky. A to konkrétně se dvěma na jeden uživatelský účet. Změny se týkaly i nových limitů uploadů, které klesly na hranici 60 MB za měsíc. Zbylé balíčky (Plus a Premium) také prošly obměnou, jež příliš nepotěší.

oculuspack

Přečtěte si takéInvestiční skupiny Sequoia Capital nebo 500 Startups rozjíždějí nový 10 miliardový fondInvestiční skupiny Sequoia Capital nebo 500 Startups rozjíždějí nový 10 miliardový fond

I když v sobě skrývají synchronizaci s neomezeným počtem zařízení a značnou kapacitu uploadů (1 GB u Plus verze a 10 GB u varianty Premium), jejich ceny poněkud vzrostly. Za balíček Plus je nyní nutné platit 3,99 dolarů měsíčně (34,99 dolarů ročně) a za Premium 7,99 dolarů, respektive 69,99 dolarů za rok.

Výkonný ředitel Chris O’Neil se nechal slyšet, že taková změna byla nevyhnutelná a bude sloužit jak k vylepšení stávajících funkcí, tak k tvorbě funkcí nových. Evernote totiž dlouhodobě stagnoval na poli příjmů a na výběr bylo buď zvýšení ceny nebo nutná restruktualizace celé společnosti, informoval The Verge.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym