Google kvůli Google Photos kupuje startup zaměřený na rozpoznávací obrazovou technologii

Filip HouskaFilip Houska

mood
0Zobrazit komentáře

Google oznámil další zajímavou akvizici. Za doposud neznámou částku koupil nadějný pařížský startup Moodstocks, který se specializuje na strojové učení v rámci rozpoznávací obrazové technologie pro chytré telefony.

Akvizici potvrdila i samotná francouzská společnost na svých webových stránkách. Startup Moodstocks vznikl v roce 2008. Od této doby vyvíjí obrazovou rozpoznávací technologii, jež ve formě API a SDK balíčků nabízí vývojářům.

avast-prague-hq-main

Přečtěte si takéČeský Avast kupuje za 1,3 miliardy dolarů konkurenční AVGČeský Avast kupuje za 1,3 miliardy dolarů konkurenční AVG

Ti za jistý poplatek mohou jejich software používat ve svých aplikacích. To ovšem teď končí. Vývojáři však stále budou mít přístup k těmto knihovnám, ovšem pouze po omezený čas. Díky této akvizici, která by měla být dokončena do dvou týdnů, se totiž stane součástí giganta z Mountain Valley a všechno jejich úsilí bude směřováno právě k němu. Spolupracovat budou přímo ve francouzské metropoli.

070716

„Jsme nadšeni z toho, že spojíme síly s Google, abychom mohli náš produkt vyvíjet ve větším rozsahu,“ stálo v oficiální zprávě na webových stránkách Moodstocks.

K této skutečnosti se vyjádřil i Vincent Simonet, šéf výzkumu a vývoje pro francouzskou pobočku Googlu.

„Neustále se věnujeme našim strojově-učícím technologiím. Moodstocks je důkazem, že to v této oblasti myslíme skutečně vážně,“ sdělil.

Tímto krokem rozšiřuje technologický gigant své portfolio o další cenný prvek. Poslouží mu totiž k vylepšování svých Google Photos, které sice využívají takové strojové rozpoznávání, ovšem patrně není na takové úrovni, která by tvůrcům Androidu stačila. Koupený startup jim může jejich výhledy posunout k pozitivnějším zítřkům.

Podrobnější informace jsou zatím uchovány pod rouškou tajemství.

foto: Moodstock

Diskuze (0)

Novinka

Anonym