Fundlift vypouští přímé investice do kapitálu jednoho z největších akcelerátorů v Evropě

0Zobrazit komentáře

Před necelým týdnem jsme informovali o tom, že se investiční platforma Fundlift, která vznikla v rukou investiční skupiny Roklen ve spolupráci s Rockaway Capital, chystá spustit možnost investice do pražského startupového akcelerátoru StartupYard, který se profiluje jako jeden z největších ve střední Evropě.

V rámci neveřejné nabídky, dostupné pouze pro registrované a akreditované uživatele je tak od nynějška možné investovat přímo do kapitálu společnosti se získáním přímého podílu. Minimum pro investici je stanoveno na 25 tisíc korun a na výběr je čas až do 30. září. Cílem je vybrat až sedm nejlepších startupů, kterým kromě mentoringu SY nabídne 30 tisíc eur. 47,3 % z celkové částky je již dokonce proinvestováno fondy Rockaway Capital a Credo Ventures, takže se další investoři připojí přímo k nim.

iphone

Přečtěte si takéTenhle výrobce čipů, který dodává Applu nebo Samsungu, se prodal za 785 miliard korunTenhle výrobce čipů, který dodává Applu nebo Samsungu, se prodal za 785 miliard korun

StartupYard v roce 2013 vyměnil vedení, do kterého posadil Cedrica Malouxe a od svého založení akcelerátorem prošlo na 44 startupů, které v navazujících investicích vybraly již přes 135 milionů korun a mezi poslední úspěchy patří například 2 milionovová investice v dolarech do startupu Gjirafa.com nebo rozvážkové služby Damejidlo.cz Tomáše Čupra.

fundlift-27

Na Fundliftu se prozatím podařilo vybrat finance na každý ze zúčastněných projektů. Nejrychleji to šlo u výběru 3,5 milionů korun pro síť restaurací rychlého občerstvení Burrito Loco, 1 milionu u startupu EnLog a nebo nyní u probíhající kampaně pivovaru Zvíkov, který včera navýšil svoji vybíranou investici na 4,5 milionů a vybral již takřka dvě třetiny

Diskuze (0)

Novinka

Anonym