Tato unikátní sluchátka vám umožní vybrat si, jaké přesně zvuky chcete nebo nechcete slyšet

Jakub KotisJakub Kotis

here-one-earphones
0Zobrazit komentáře

Téměř každý má v povědomí velmi úspěšný startup bezdrátových sluchátek Here, které umí ztlumit jakýkoli zvuk ve vašem okolí, nebo naopak zesílit ty, které slyšet chcete. O tento unikátní projekt byl velký zájem a po vybrání téměř 640 tisíc dolarů se v únoru tohoto roku začal rozesílat zájemcům. Tato sluchátka mají spoustu vymožeností, ale nezvládají jednu zásadní věc – přehrávání hudby.

Doppler Labs poté díky zpětné vazbě zákazníků, návrhů, testů a recenzí pracovalo na vývoji a vylepšení jejich produktu a úspěšně oznámilo uvedení nového modelu, Here One. Ten vypadá díky novým funkcím na zařízení, které se dá používat v každodenním životě. Here One má oproti svému předchůdci vylepšené filtrování zvuku, takže propustí jen to, co uživatel opravdu chce, čímž se rutinní činnosti, jako procházky po městě nebo běh po rušném nábřeží, stávají úplně jiným zážitkem.

zenbob

Přečtěte si takéAsus začal vyrábět robota, který rozumí hlasovým příkazům a umí ovládat domácnostAsus začal vyrábět robota, který rozumí hlasovým příkazům a umí ovládat domácnost

Jedna ze zásadních vylepšení je vrstvené naslouchání, díky kterému je poslech hudby při jízdě na kole mnohem bezpečnější – bez problému uslyšíte komentář k probíhající hře na stadionu, zatímco kolem vás skandují fanoušci. Dokonce si můžete pustit podkreslující hudbu, zatímco konverzujete s ostatními a přidat si tak ke každodennímu životu soundtrack jako ve filmu, bez toho aniž byste o cokoli přišli.

here_one_colors

Společnost tvrdí, že dramaticky vylepšila aktivní naslouchání ve srovnání s původním produktem. První špunty fungovaly na principu filtrace celého frekvenčního rozsahu, což bohužel filtrovalo veškerý zvuk v něm obsažený. Tím bylo utlumeno i to, co uživatel nechtěl. Oproti tomu mají Here One adaptivní filtraci, která dokáže rozpoznat a zaměřit konkrétní zdroje zvuku, které lze poté zesílit nebo zeslabit, pro představu se jedná třeba o sirény, hluk motoru v letadle nebo autobuse, brečící dítě a nakonec i řeč člověka.

here_one_app

Kromě skvělých funkcí i potřební asistenti

Sluchátka disponují také směrovými mikrofony, kterými se dá specifikovat, ze které strany jde zvuk, který chcete utlumit nebo naopak posílit. Zajímavá je i možnost využít ekvalizér pro vylepšení živé hudby a použití různých zvukových efektů. Samozřejmostí se stává podpora hlasových asistentů, jako je Siri, Cortana a Google asistent. Doppler Labs si uvědomilo, že každý vnímá zvuk jinak a tak je nutností zařízení před použitím detailně nastavit a personalizovat.

here_one_complete

Here One je navzdory všem vylepšením širší pouze o milimetr, než jeho předchůdce. Baterie vydrží přibližně 6 hodin. Tato doba se zkracuje při využití více funkcí najednou, takže při poslechu hudby a zároveň tlumení zvuku jsou z původních šesti hodin čtyři. K dispozici mají dobře vypadající pouzdro, které zvládne dvě plná nabití.

Sluchátka se jsou v předprodeji na oficiálním webu za 299 dolarů a budou k dispozici v listopadu tohoto roku. Mezinárodní předobjednávky pak budou k dispozici až v průběhu podzimu.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym