Instagram mění pravidla pro využití svých dat. Chce se zbavit většiny aplikací třetích stran

Michal BenatzkyMichal Benatzky

instagramscren
0Zobrazit komentáře

Na konci loňského roku Instagram oznámil zpřísnění pravidel pro aplikace třetích stran, využívající jeho API. Přes tyto aplikace, kterých je v App Store i Google Play k dispozici ke stažení několik desítek, bylo možné nejen prohlížet instagramové účty, ale například také analyzovat data, či sledovat, zda jeden z vašich followerů neukončil odběr vašeho účtu.

Instagram tak prověřil všechny aplikace, které byly pomocí jeho API vytvořeny, především pak ty, kterým letos končí platnost licence, zda neporušují jeho zpřísněná pravidla. A zdá se, že pro nové vývojáře, bude vývoj aplikací založených na datech Instagramu stále složitější. Díky novým změnám už dokázal takto Facebook, tedy vlastník aplikace, vyřadit ze hry prohlížeče jako Gramfeed nebo třeba Mixagram.

42-1

Přečtěte si takéFrancouzský miliardář investuje miliardy do bezplatné školy pro vývojáře v Silicon ValleyFrancouzský miliardář investuje miliardy do bezplatné školy pro vývojáře v Silicon Valley

Nová, mnohem přísnější pravidla pro využívání API Instagramu byla stvořena kvůli bezpečnosti, informuje server Macrumors. Hackeři totiž účty svých obětí často nabourávali právě skrze aplikace naprogramované díky API, které v sobě obsahují zásadní bezpečnostní trhliny.

„Sbohem! K 1. červnu 2016 přestává Gramfeed v reakci na změnu pravidel Instagramu pro udělování API existovat. Gramfeed se transformuje do nové služby jménem Picodash, která bude zaměřena na poskytování informací a správu sociálních sítí pro značky, vydavatele a novináře.“

uvádí Gramfeed na svých stránkách.

gramfeed

Diskuze (0)

Novinka

Anonym