Tesla bude podle Elona Muska už brzy vyrábět milion elektroaut ročně

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla
0Zobrazit komentáře

Pokud alespoň okrajově sledujete dění okolo elektrovozů Tesla, pravděpodobně víte, že jejich popularita celosvětově roste raketovým tempem. Ostatně například nedávno představený Tesla Model 3, který by se se svojí cenovkou začínající na 35 000 dolarech měl stát lidově dostupným elektrovozidlem, si během prvního týdne předobjednalo neskutečných 325 tisíc zákazníků, s tím, že celkový počet rezervací už nyní dosáhl 400 tisíc.

Se vzrůstající popularitou této automobilky, tak samozřejmě rostou i její chutě, což nyní oficiálně v dokumentu pro investory potvrdil samotný CEO, Elon Musk. Podle něj totiž Tesla do konce roku 2018 bude ročně produkovat 500 tisíc elektromobilů, s tím, že do konce roku 2020 to bude až 1 milion elektrovozů ročně.

Mentoring Day – Nápad roku

Přečtěte si takéVodafone Nápad roku pro české startupy je v plném proudu. Deadline přihlášek se blížíVodafone Nápad roku pro české startupy je v plném proudu. Deadline přihlášek se blíží

Plány to jsou oproti současné produkci bezpochyby velmi ambiciozní. Například loni totiž společnost zákazníkům doručila „jen“ zhruba 50 tisíc vozů Tesla, s tím, že tento rok by to mělo být okolo 90 tisíc vozů.

foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym