Takhle by mohlo vypadat první zcela autonomní vozidlo převážející zákazníky pro Uber

uberselfy
0Zobrazit komentáře

Uber již několikrát zmiňoval své plány s expanzí do autonomní dopravy, která by mohla za pomocí plně automatizovaných vozidel snížit počet případných incidentů na silnicích a zároveň nabídnout zákazníkům další formu přepravy, která bude pravděpodobně tou nejlevnější. Spolupráce s Teslou, ani Googlem, tedy společnostmi, které jsou ve snaze o vývoji samořídících vozidel nejdále, nevyšla, takže se Uber rozhodl jít vlastní cestou, a to jak na západním, tak na východním trhu.

Ulicemi amerického Pittsburgu se tak v poslední době prohání nové typy vozidel, konkrétně hybridní modely Fordu Fusion se speciálním zařízením upevněným na jejich střeše. Tato auta slouží k testování autonomních funkcí a všech k tomu potřebných senzorů. Při jízdě je ovšem stále přítomen řidič, který dohlíží na výsledky a zaznamenává podrobná data.

signaloud

Přečtěte si takéDvojice studentů vytvořila speciální rukavice, které jsou schopny překládat znakovou řečDvojice studentů vytvořila speciální rukavice, které jsou schopny překládat znakovou řeč

Skvěle prozatím zvládá běžné zrychlení, zpomalení, rychlé zbrždění a základní zatáčení. V situacích, ve kterých se nevyzná, ovšem auto stále zahlásí vysokým tónem přepnutí do manuálního režimu, při kterém se danou situaci naučí řešit. To jsou přesně ta data, která má již například Google k dispozici, ale nechává si je pro svoje interní účely.

uberself

Autonomní systémy testuje i alternativní přepravní služba Uber. A není jediná.

Uber své plány s autonomními vozidly oficiálně potvrdil na svém blogu a díky podpoře oficiálních státních orgánů a například starosty města to vypadá, že se po dlouhých měsících, možná i několika letech, pustí do plně automatického režimu přepravy pasažérů.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym