Populární aplikaci SoundHound jde nově ovládat hlasem

Michal BenatzkyMichal Benatzky

soundhound
0Zobrazit komentáře

Oblíbená aplikace SoundHound, která primárně slouží pro identifikaci skladby, na jejíž název si zrovna nemůžete vzpomenout, významným způsobem rozšiřuje svou funkčnost. Nově lze totiž SoundHound ovládat hlasem. Tuto funkci tak ocení zejména řidiči, kteří nyní mohou bez zbytečného riskování za volantem bezpečně zjistit, jaká písnička zrovna začala hrát například v reklamě v rádiu.

Aktualizovaný SoundHound toho však umí mnohem víc. Vyhledanou písničku je totiž také možno bez dotyku obrazovky přidat například do playlistu na Spotify. Hlasová asistentka navíc přehraje na požádání libovolnou skladbu, stačí si jen poručit. Pokud SoundHoud skladbu nenajde ve své databázi, spustí přehrávání přes Youtube, jak informuje VentureBeat.

labs03

Přečtěte si takéTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVisionTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVision

Hudební vyhledávač kromě identifikace a přehrávání také funguje jako interaktivní encyklopedie. Pokud vás zajímá například v jakém roce vyšla právě přehrávaná písnička, nebo které skladby jsou zrovna největší hity, opět se stačí jen zeptat.

Aktualizovaný SoundHound využívá služeb hlasového asistenta Hound, který vývojáři oblíbeného hudebního identifikátoru namířili zejména proti Siri od Applu. Hound se kromě nepřeberného množství informací z vlastní hudební knihovny chlubí ve své samostatné aplikaci, která se však zatím nachází pouze ve fázi beta testování, také například podporou Uberu nebo vyhledávače služeb Yelp.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym