Podívejte se na video z prvního reálného testu hyperloopu, který vymyslel Elon Musk

hyperloopone
0Zobrazit komentáře

Před několika dny jsme psali o tom, že další ze startupů, který se chystá zúčastnit finálního výběru pro dodavatele speciálních kapslí pro přepravu lidí rychlostí až 1200 kilometrů za hodinu na dráze hyperloopu, získal na svůj další rozvoj přes 1,4 milionů korun. Nyní přišla ale nečekaná novinka od startupu Hyperloop One, který neváhal a na dráhu rovnou poslal první reálný koncept.

Předvčerejškem tak otestoval nový způsob přepravy na krátké dráze, speciálně vystavěné v poušti severně od Las Vegas v Nevadě. Kapsle, nebo spíše prozatimní kovová konstrukce bez jasného designu, o délce přibližně 3 metrů, projela během 2 sekund krátkým úsekem trati a poté narazila do písku. Celou událost sledoval mimo jiné i starosta Las Vegas, stejně jako investoři a experti na dopravu – tedy přesně ti lidé, kteří mohou pomoci projekt posunout kupředu rychleji.

tesla-1

Přečtěte si takéPodívejte se, jak autopilot v Tesle zachránil svého majitele před nehodou s náklaďákemPodívejte se, jak autopilot v Tesle zachránil svého majitele před nehodou s náklaďákem

Všichni se ovšem shodli na tom, že i když testování konceptu, který poprvé přinesl podnikatel Elon Musk pod hlavičkou své vesmírné firmy SpaceX, probíhá v Americe – první dráha se pravděpodobně objeví mimo ní. Spekuluje se totiž také o tom, že by první stavba mohla proběhnout mezi Bratislavou a Vídní s dopravou mezi oběma body do 8 minut.

Zároveň si je potřeba uvědomit, že nemohlo prvotní zařízení na krátké trati dosáhnout maximální rychlosti – šlo spíše o důkaz, že startup opravdu něco vytváří. Po prvotních testech a po dostavění delší tratě, která by mohla vyrůst i kousek od centra SpaceX v Los Angeles, prý bude schopen Hyperloop One dosáhnout rychlosti minimálně 562 kilometrů za hodinu, informuje TheVerge.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym