Nadějný tým finalizující kapsli pro hyperloop od SpaceX získává na vývoj přes 1,4 milionu

hyperloop2
0Zobrazit komentáře

Je to teprve třičtvrtě roku, co jsme poprvé zaregistrovali informaci o novém projektu Elona Muska, který spadá pod jeho vesmírnou společnost SpaceX ve spolupráci s Hyperloop Transportation Technologies. V té době padla zmínka o tom, že se základy pro ultrarychlou přepravu z bodu A do B chystají k výstavbě v kalifornském Kings County a přepraví pasažéry z LA do San Francisca do půl hodiny.

Od těchto původních plánů díky problémům s legislativou ale nakonec firma ustoupila a objevila se pro nás mnohem napínavější novinka – spojení hyperloopu mezi Bratislavou a Vídní s přepravou mezi oběma body během 8 minut. Obě věci jsou ale zatím na hony vzdálené realitě. Prvně je totiž vůbec potřeba vyřešit funkčnost samotných „kapslí“, které na dráze budou jezdit rychlostí až 1126 km/h. K tomu otevřelo HTT soutěžní kolo, ve kterém mohou různí zájemci řešení navrhnout.

avocode-top

Přečtěte si takéČeští Avocode se dostávají do akcelerátoru 500 Startups a získávají 6,5 milionu na investicíchČeští Avocode se dostávají do akcelerátoru 500 Startups a získávají 6,5 milionu na investicích

Jedním z nich je pak rLoop, dnes již takřka 130 členný tým nadšenců, převážně z USA, který se snaží vymyslet co nejpropracovanější model kapsle, která by se dala vyrábět za dostupnou cenu a přitom měla všechny potřebné vlastnosti. Na vývoj rLoop navíc spustil Indiegogo kampaň, ve které měl za cíl vybrat 60 tisíc dolarů.

rloop v6 3am.264 – final

To se mu před dvěmi dny povedlo a s více než 1,42 miliony korun tak míří do finalizace konceptu a jeho prezentaci SpaceX k finálnímu rozhodnutí o tom, se kterou technologií se poprvé podaří dostat na dráhu, jenž by měla být ve své omezené formě připravena pro potencionální test již v průběhu tohoto roku.

rloop v6 3am.266 – final

Diskuze (0)

Novinka

Anonym