Miliardová firma Accenture, která konzultuje firmy i startupy, chce posílit „tech“ divizi v ČR

accenture-top

Globální technologická a konzultační společnost, která má mimo jiné již od roku 1991 své místo i v Praze a zaměstnává zde na 1700 zaměstnanců mezi programátory, business konzultanty nebo vícejazyčné kapacity – Accenture, nabízí širokou škálu služeb, které pomáhají firmám projít složitým procesem příchodu vlastní firmy na trh, rozklíčování potencionálních problémů konkurence nebo digitalizace obsahu.

V Česku, které má v rámci vedení střední a východní Evropy na starosti Gianrodolfo Tonielli, chce navíc Accenture začít blíže rozvíjet svojí divizi Accenture Technology, do které hledá jak talenty s mnohaletými zkušenostmi, tak čerstvé absolventy – ti si pak mohou vyzkoušet jednu z pozic v klíčových oborech, které firma nabízí a získat praxi u reálných klientů.

kalapos

Přečtěte si takéJeden z největších zprostředkovatelů plateb v Čechách, PayU, přichází o svého zakladateleJeden z největších zprostředkovatelů plateb v Čechách, PayU, přichází o svého zakladatele

Ať už je to technologické poradenství, IT strategie, transformace firem a budování infrastruktury, bezpečnost a nebo cloudová řešení. Díky tomu, že firma pracuje s největšími společnostmi světa, dokáže se tak dostat k mnohdy zajímavým, ale zároveň komplexním problémům, které při správném řešení dokáží společnostem ušetřit miliony korun i starostí.

accenture

Mimo běžné obory se Accenture ve zmíněných oblastech věnuje například i zdravotnictví, kde pomáhá startupům zaměřeným na tuto oblast přežít někdy nejasný růst, cestování, kde aerolince Transavia díky nastavení správných technologií navýšilo traffic směřující na stránku o 25% a meziroční tržby o 20%, nebo obchod, ve kterém zase rozklíčuje přesnou skladbu potencionálních zákazníků a nastaví automatizaci nebo správné technologie.

V posledním, druhém čtvrtletí fiskálního roku, Accenture vygenerovalo přes 7,9 miliard dolarů v příjmech se 7% navýšením operativního kapitálu na 1,09 miliard dolarů. V celkovém počtu jen za 3 měsíce dokázalo vygenerovat 9,5 miliard dolarů v podepsaných smlouvách, kde jen 5 miliard z toho dělá vlastní konzultantský business.

Kromě řady projektů pro velké firmy působící na zdejším trhu provozuje Accenture v České republice i centra sdílených služeb, odkud zajišťuje jak vývoj softwaru a údržbu aplikací, tak outsourcing a podporu podnikových procesů pro mezinárodní klientelu.