Chromebooky jsou v USA hitem. Poprvé se jich prodalo více, než Maců od Applu

Michal BenatzkyMichal Benatzky

chrome
0Zobrazit komentáře

Chromebooky se po celém světě stávají stále oblíbenější alternativou ke klasickým notebookům operujícím na jednom ze zavedených operačních systémů. Cenově dostupné laptopy si své místo našly zejména ve školství, kde hrají svou roli hlavně nízké pořizovací náklady. Dají se totiž koupit už za cenu kolem 200 dolarů.

Ve Spojených státech jsou dokonce tak populární, že jejich prodeje v posledním čtvrtletí vůbec poprvé překonaly prodejní čísla jablečných Maců.

Konkrétní čísla přinesla agentura IDC, která se výzkumem trhu s přenosnými a osobními počítači zabývá. V USA se tak během začátku letošního roku prodalo 1,76 milionů počítačů běžících na operačním systému OS X, zatímco Chromebooků od výrobců: Dell, Lenovo a HP, se za stejnou dobu prodalo dva miliony.

josef-prusa

Přečtěte si takéČeský výrobce 3D tiskáren Prusa Research představil novou tiskárnu a také posilu z FoxconnuČeský výrobce 3D tiskáren Prusa Research představil novou tiskárnu a také posilu z Foxconnu

Chromebooky a Macy od Applu, samozřejmě nejsou přímými konkurenty. I tak se ale jedná o zajímavé srovnání, ze kterého lze vyčíst, že jak Applu, tak Microsoftu roste nová konkurence, která může s celým trhem velmi výrazně zamíchat. Google se navíc v nejbližší době chystá spustit pro počítače, které na jeho operačním systému běží, podporu aplikaci z Androidu. Ty tak bude nově možno do počítače stáhout přímo z obchodu Play.

Tím se výrazně posune využitelnost těchto levných laptopů, které jsou v dnešních dnech spíše jen zařízením, které se hodí pouze pro prohlížení internetu. Zpřístupnění aplikací z obchodu Play tak tím pádem kromě her umožní podporu například také kancelářských programů.

Zdroj: Tech Insider

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym