Brněnský Skypicker se mění na Kiwi.com. Za novou doménu zaplatil 19 milionů

oliver
0Zobrazit komentáře

Velkou změnu právě představili provozovatelé českého letenkového startupu Skypicker, který umožňuje lidem díky svému speciálnímu algoritmu vyhledávat letenky za výhodné ceny.

Tento projekt, který v roce 2015 dosáhl obratu 2,2 miliardy při čistém zisku 40 milionů, totiž už několik měsíců vlastnil doménu Kiwi.com a proto se v českých internetových kuloárech spekulovalo o tom, co s ní vlastně provozovatelé zamýšlí.

A nyní je jasno. Skypicker totiž kompletně rebranduje právě na Kiwi.com, což potvrzují samotní provozovatelé na oficiální stránce.

„S radostí Vám oznamujeme, že jsme oficiálně změnili název ze Skypicker.com na Kiwi.com! Začali jsme v roce 2012, dva kluci v garáži s ničím jiným než jedním velkým nápadem a odhodláním udělat revoluci v oblasti online leteckého cestování. O čtyři roky později máme 560 zaměstnanců, kteří mění velký nápad v realitu, poháněni stále stejným nadšením a vášní, jež pomohly společnosti vyrůst. Ovšem jak společnost a její produkt v průběhu let dozrály a naše cíle se stále zvyšovaly, ukázalo se, že název společnosti, který dobře sloužil dvěma klukům ve sklepě, už neodráží směr naší společnosti v nadcházejících měsících a letech. Rádi bychom Vám proto představili Kiwi.com. Vaše potvrzené rezervace to nijak neovlivní. Vyhledávání letů a proces rezervace fungují stejně jako předtím a od Vás není zapotřebí nic navíc. Jsme stále stejní lidé se stále stejně neúnavným nadšením pro levné letenky a spokojenost zákazníka, jen s novým názvem, logem a webovou adresou. Rádi bychom poděkovali našim oddaným zákazníkům a partnerům za tyto čtyři neuvěřitelné roky se službou Skypicker a těšíme se na budoucí spolupráci pod novým názvem Kiwi.com.“ 

Zajímavá je mimochodem i částka, kterou se Skypicker do této čtyřznakové domény rozhodl investovat. Podle doménového blogu DomainInvesting.com, totiž Skypicker předchozímu vlastníkovi, společnosti Future Media Architects, za doménu zaplatil 800 tisíc dolarů, v přepočtu tedy cca 19 milionů korun.

Kiwi.com-Whois

skypicker

Diskuze (0)

Novinka

Anonym