S tímto nástrojem lze vytvořit mobilní aplikaci z grafiky již během několika minut

simpli
0Zobrazit komentáře

V posledních měsících se s nástroji, které usnadňují práci designerům i vývojářům webových a mobilních aplikací, doslova roztrhl pytel. Poté, co se začala masivně rozšiřovat alternativa starého známého Photoshopu od Adobe s názvem Sketch, po tom co do ní vyšlo rozšíření od InVision s názvem Craft, jehož tým vedl slovenský designer nebo po vydání nového nástroje Adobe XD, na kterém naopak již takřka 2 roky pracuje Čech Tom Krcha, je tu další novinka.

Tou je rozšíření pro Photoshop a Sketch s názvem Sympli – to na první pohled vypadá jako další obyčejný nástroj, který z grafických podkladů dokáže exportovat jednotlivé elementy do samostatných souborů pro potřeby vývojářů. Opak je ale pravdou, protože lze přímo přes plugin pracovat v prostředí vývoje aplikace a vzhled a nastavení jednotlivých prvků si lze kopírovat přímo z viditelného náhledu grafiky.

xd5

Přečtěte si takéDnes vychází nový grafický nástroj od Adobe, na jehož vývoji se podílel Čech Tom KrchaDnes vychází nový grafický nástroj od Adobe, na jehož vývoji se podílel Čech Tom Krcha

Tímto způsobem tak lze ušetřit hodiny a hodiny času, které by musel vývojář strávit nastavováním jednotlivých prvků manuálně. Takto stačí pouze kliknout na část, do které se funkce implementuje a k té se přiřadí např. styl písma, barva, místo pro obrázek nebo tvar a nastavení daného elementu – to vše přímo v kódu aplikace přes Xcode nebo Android Studio.

Plugin je dostupný pro zmíněné programy v rámci Windows i OS X a pro jeden projekt je zcela zdarma. Tři aktivní projekty pak vyjdou na 15 dolarů měsíčně, osm projektů na 25 dolarů a neomezeně projektů na 100 dolarů na měsíc. To vše s neomezeným počtem spolupracujících uživatelů.

app

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym