Herní platforma Steam spouští novinku, která chce konkurovat online půjčovnám filmů

steamlionsgate
0Zobrazit komentáře

Herní platforma Steam od Valve, kterou využívá přes 125 milionů uživatelů, se poprvé po 12 letech svého působení na globálním trhu pouští, kromě svého stabilního herního byznysu, i do pronájmu filmů, které chce na platformě zprostředkovávat díky partnerství s filmovou společností Lionsgate.

Ta stojí za úspěšnými filmy jako Hunger Games, Twilight nebo Saw, které jsou spolu s takřka 100 dalšími tituly na platformě dostupné již nyní v cenách blížících se 4 dolarům (95 Kč) za 48 hodin pronájmu. Lionsgate si od toho slibuje navýšení příjmů z digitální distribuce, do které prozatím moc nevkročil. Filmy se tak připojí k nabídce takřka 6400 her pro Windows, 2300 her pro Mac a 1500 her pro Linux.

New-Apple-campus

Přečtěte si takéDíky recyklaci starých zařízení získal Apple loni zpátky tunu zlata za 948 milionůDíky recyklaci starých zařízení získal Apple loni zpátky tunu zlata za 948 milionů

Steam se ovšem prozatím nevyjádřil, jestli plánuje nabídku filmů rozšířit i o další distribuční společnosti, nebo zda bude partnerství s Lionsgate na jistou dobu exkluzivní. Lionsgate totiž vydává přibližně 15 filmů za rok, svoji nabídku tak chce uvolňovat jen velmi postupně, informuje Variety. Steam je aktuálně dostupný ve 28 jazycích včetně češtiny.

Platforma vznikla původně na přímý popud společnosti Valve, která je vývojářem jedné z globálně nejúspěšnějších online her, Counter-Strike, a která měla dlouhodobý problém s pravidelnými updaty hry i zamezením tzv. cheaterů, proto si postupem času vytvořila vlastní distribuční síť, ve které mohla jednotlivé hráče v detailu kontrolovat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym