Miliardový coworkingový startup WeWork začíná nabízet revoluční bydlení

Michal PtáčekMichal Ptáček

welive-1
0Zobrazit komentáře

Coworkingovou platformu WeWork, vám asi nemusíme detailně představovat. Ostatně tenhle projekt, jehož hodnota se momentálně pohybuje okolo 16 miliard dolarů, jsme si na CzechCrunchi představovali už několikrát a jeden z našich redaktorů si dokonce po nějaký čas vyzkoušel, jaké to je, mít v jednom z WeWork kampusů pronajatý pracovní prostor.

Protože WeWork díky masivnímu úspěchu a investicím aktuálně disponuje velkým množstvím finančních prostředků, nechali se jeho provozovatelé nedávno slyšet, že chystají novou službu s názvem WeLive, která se narozdíl od coworkingového WeWork bude soustředit na bydlení.

Bydlení pro millennials

Uplynulo pár měsíců a WeLive prozatím v New Yorku ve čtvrti Financial District a Washingtonu D.C., začíná nabízet pronájem speciálně upravených bytů, které by měli využívat především lidé motající se okolo startupů a technologií, obecněji řečeno cílová skupina: millennials.

wework

Přečtěte si takéJaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?Jaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?

Koncept WeLive je pak velmi podobný samotnému coworkingu WeWork. Tj. k dispozici jsou designově zařízené byty v různých velikostech, od sdíleného studia až po vícepokojové a samostatné bytové jednotky.

Nejlevnější variantou je pak sdílené bydlení jednopokojového bytu, které v New Yorku nájemce přes WeLive vyjde na cca 1 375 dolarů, což znamená v porovnání s typickým pronájmem v této lokalitě dost radikální snížení životních nákladů. Ostatně sami provozovatelé tvrdí, že nájemci, kteří budou WeLive v New Yorku využívat, si sníží roční náklady na bydlení o 36%.

Kromě ušetření peněz, je pak dalším lákadlem fakt, že nájemci nepodepisují žádné dlouhodobé smlouvy, neřeší stěhování nábytku, zapojení internetu, neskládají kauce a platba probíhá vždy na pouhý měsíc dopředu. Zkrátka flexibilní bydlení, které plně odpovídá požadavkům cílové skupiny, na kterou WeLive míří.

Do začátku je jinak k dispozici 200 bytových jednotek.

welive-2

Foto: WeLive

Jeden z apatmánů WeLive od The We Company

welive-1
welive-3
welive-4
welive-5
welive-6
welive-7
welive-8

foto: WeLive

Diskuze (0)

Novinka

Anonym