Eshop s potravinami Kolonial.cz expanduje do Hradce Králové a Pardubic

Priruci nakup
0Zobrazit komentáře

Je tomu přibližně třičtvrtě roku, co na českém trhu odstartoval online supermarket s potravinami Kolonial.cz, za jehož provozem stojí Ecommerce Holding spadající pod investiční skupinu Rockaway, Jakuba Havrlanta.

Služba původně odstartovala v Praze, avšak velmi brzo se začala rozšiřovat i do přilehlých lokalit jako: Český Brod, Kladno, Brandýs nad Labem nebo Králův Dvůr, na které navázala například i Plzeň. Nyní se Koloniál chce zaměřit i na Východní Čechy, konkrétně Pardubice, Hradec Králové a Chrudim, kde své služby také začíná nově nabízet. Tyto tři lokality pak zároveň na severu doplní Mladá Boleslav.

atoto-h

Přečtěte si takéSrovnávač online supermarketů Atoto.cz získává investici ve výši 6 milionů KčSrovnávač online supermarketů Atoto.cz získává investici ve výši 6 milionů Kč

Expanze přichází v době, kdy český trh s online potravinami začíná v některých regionech vstupovat do nové fáze. V Praze a středních Čechách má podle všeho zkušenost s online nákupem potravin okolo 51 % domácností, pravidelně nakupujících je zde asi jedna pětina. Na vstup do e-commerce segmentu se navíc začínají chystat také vlastníci supermarketů a hypermarketů.

„V aktuální fázi trhu naším hlavním konkurentem na většině území nejsou podobné e-commerce služby, ale stále ještě kamenné prodejny,” uvádí k expanzi Petr Vyhnálek, šéf Kolonial.cz. „I proto je aktuální strategií Koloniálu trvale udržitelný růst. Pracovat efektivně se zákazníkem v oblasti, kam zavážíme, je největší letošní výzvou.”

kolonial

Diskuze (0)

Novinka

Anonym