Český bezpilotní dron Primoco UAV míří do sériové výroby

uav-h
0Zobrazit komentáře

Bude to zhruba 7 měsíců, co jsme vám jako jedni z prvních představili ambiciozní českou společnost Primoco UAV, která vyvíjí stejnojmenný bezpilotní letoun, jenž disponuje schopností létat zcela samostatně pomocí naprogramovaných letových plánů.

K jeho klíčovým vlastnostem pak patří například užitné zatížení 50 kg, vzletová hmotnost 100 kg, dolet až 200 km, výdrž až 10 hodin a možnost osazení přídavnými zařízeními dle účelu využití, jako jsou například kamery, infrakamery a čidla.

wework

Přečtěte si takéJaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?Jaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?

Nyní si společnost pro všechny fanoušky letectví přichystala zajímavou novinku, jelikož letoun po zdlouhavém vývoji a testování, konečně míří do sériové výroby a bude tak k dispozici koncovým zákazníkům.

“Máme radost z prvního seriového letounu na českém nebi. V plánu je vyrobit zde v České republice 100 kusů ročně. Už nyní tak výrábíme další letouny pro naše zákazníky po celém světě. Aktuální dodací doba je 5 měsíců,” říká Ladislav Semetkovský, generální ředitel a zakladatel společnosti Primoco UAV SE.

uav-2

uav-1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym