Česká nezávislá hra Factorio už autorům vydělala přes 71 milionů korun

Michal PtáčekMichal Ptáček

factorio-1
0Zobrazit komentáře

Čeští vývojáři opět dokázali, že co se tvorby her týče, patří skutečně ke světové špičce. Jedním z posledních důkazů je herní počin Factorio od českého nezávislého studia Wube Software LTD, který momentálně válcuje hitparády na herní platformě Steam.

Tvůrcům se totiž jak informují Lidovky, podařilo prodat už přes 300 tisíc kopií, což naznačuje velmi zajímavé výdělky. Autoři hry Michal Kovařík a Tomáš Kozelek, totiž prozradili, že z každé prodané kopie mají 10 dolarů, čímž se jednoduchou kalkulací dostáváme na výdělek okolo 71 milionů korun.

samorost4

Přečtěte si takéČeské vývojářské studio Amanita Design vydává třetí díl své nejpopulárnější hry SamorostČeské vývojářské studio Amanita Design vydává třetí díl své nejpopulárnější hry Samorost

A co víc, jejich budovatelskou hru, ve které se ocitnete v roli inženýra, který ztroskotal na neznámé planetě, kde musí těžit suroviny, automatizovat produkci, zajistit dostatek energie, vynalézat technologie a bránit se před ostatními obyvateli planety, si navíc oblíbil momentálně asi nejznámější herní vývojář Markus Persson, kterého můžete znát jako autora fenoménu Minecraft.

Mimochodem právě různá doporučení nejen od známých internetových osobností, přispívají velkou měrou k úspěchu hry Factorio. Michal Kovařík a Tomáš Kozelek totiž potvrzují, že k propagaci jim nepomohla tradiční média, ale především Youtubeři.

Factorio si jinak můžete zakoupit na platformě Steam za částku 20 euro.

hra
A takhle to začalo…

factorio-1

factorio-2

factorio-3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym