Bonami má nového CEO. Václava Štrupla nahrazuje David Šiška

Michal PtáčekMichal Ptáček

bonami
0Zobrazit komentáře

Oblíbený eshop s nábytkem a bytovými doplňky Bonami, který spadá do portfolia jablonecké investiční skupiny Miton, si na dnešek přichystal významnou novinku. A to konkrétně změnu svého CEO, kterým se nově stává David Šiška, jenž předtím v Bonami vedl logistiku a zákaznický servis a rovněž se aktivně podílel na expanzi Bonami na nové zahraniční trhy.

Šiška na pozici CEO tímto nahrazuje Václava Štrupla, který se jakožto jeden z partnerů Mitonu bude aktivněji podílet na ostatních projektech této investiční skupiny, mezi které patří například Skrz, Biano, Rohlik, GoOut, Restu, Slevomat, Twisto, Domodi a další.

labs03

Přečtěte si takéTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVisionTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVision

“Bonami od ledna 2013, kdy jsem ho spolu s Mitonem zakládal, vyrostlo mezi největší české e-shopy. Loni jsme dosáhli na tržby 260 mil. Kč a zisk v řadu miliónů Kč, letos je cílem překonat půl miliardy korun. Tým se rozrostl na 50 lidí. Od loňského léta, kdy jsem se stal šestým partnerem Mitonu, bylo jasné, že bude třeba pozici výkonného šéfa Bonami předat,” komentuje změny Václav Štrupl.

Ke konkrétní změně pak Václav Štrupl dodává…

“V rámci společností, ve kterých má Miton podíl, se už několikrát osvědčilo svěřit vedení lidem, kteří s firmou vyrostli. Skvělým příkladem je CEO Slevomatu Marie Chytilová. David byl díky svým zkušenostem a výsledkům logickou volbou,”

Součástí těchto novinek je pak také nová vlastnická struktura Bonami. Zatímco až dosud v Bonami držel podíl Václav Štrupl společně s Mitonem, nyní se Miton stane 100% vlastníkem firmy. “

„Bonami budu nadále spoluvlastnit díky svému partnerství v Mitonu. Tyto změny jsou přirozeným vyústěním mé nové role, ve které se mám vedle Bonami více věnovat dalším projektům Mitonu či hledání nových investičních příležitostí,” vysvětluje Václav Štrupl.

vasek-strupl
Václav Štrupl
siska
Nový CEO Bonami, David Šiška

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym