Na YouTube se uživatelům s AdBlockem zobrazuje chyba bránící v přehrávání videí

youtube-red-1500×1000
0Zobrazit komentáře

Pokud jste jedním z pravidelných uživatelů AdBlocku, který prostřednictvím pluginu v prohlížeči dokáže blokovat většinu bannerových, textových nebo i videoreklam, asi jste se setkali s mnoha problémy při přehrávání určitého typu obsahu nebo při vstupu na některé stránky, které se snaží tzv. „adblockery“ blokovat svým způsobem.

Nyní to vypadá, že bude mezi dalšími problémovými stránkami i jeden z největších videoserverů, YouTube, kde se v minulých týdnech objevila stále přetrvávající chyba, která zapříčiňuje nemožnost okamžitého přehrání zvoleného videa. Po vstupu na odkaz se totiž uvnitř okna přehrávače zobrazí textová chyba, která tam vydrží stejně dlouhou dobu, jaká je potřeba k přehrání celé reklamy před videem. Jakmile neviditelná reklama skončí, video se přehraje.

5231164898_5f0ec774e1_b

Přečtěte si takéSpoluzakladatel Applu, Steve Wozniak, se brzy dočká vlastní voskové figuríny vedle Steva JobseSpoluzakladatel Applu, Steve Wozniak, se brzy dočká vlastní voskové figuríny vedle Steva Jobse

Podle tvůce AdBlocku se jedná o krátkodobou chybu, která by měla být vyřešena ze strany YouTube – díky tomu, že se mu daří blokovat reklamy na videoserveru už mnoho let, nepředpokládá, že by se něco v dohledné době změnilo. Pokud to ovšem není přímé testování technologie pro vyřazení uživatelů s AdBlockem, které souvisí se zavedením placené služby YouTube Red, která kromě jiného zobrazuje videa bez reklam.

youtubechyba

Problém se vyskytuje převážně v prohlížeči Google Chrome s nainstalovaným rozšířením AdBlocku. Pro některé uživatele funguje bez problému ve Firefoxu nebo po přepnutí na jiný účet Google.

Situaci lze ale prozatím řešit vcelku jednoduše. V nastavení reklam od Googlu postačí odškrtnout všechny zájmy a nainstalovat rozšíření IBA Opt-out. Očekává se ale, že by měla být chyba během zhruba 14 dnů opravena.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym