Monument: Domácí cloudové úložiště, které chytře a automaticky třídí fotografie a videa

Michal BenatzkyMichal Benatzky

907ff0255d6f01bb7358130d2b4077d6_original
0Zobrazit komentáře

Dnešní technologie nabízí spoustu možností, jak uchovat své fotografie mimo svůj smartphone. Kromě zálohování na cloudovém úložišti můžete své vzpomínky uchovávat také na pevném disku. Žádné úložiště na trhu však není stavěno pouze a jen k ukládání fotografií a videí.

Proto se na populární crowdfoundingové platformě Kickstarter objevil projekt pevného úložiště, které je navrženo primárně právě pro tento účel. Chytrá krabička, která dostala jméno Monument totiž dokáže nejen uchovávat data, ale také je podle velmi podrobných kritérií třídit. Monument je tak schopný například rozpoznat obličeje, lokality nebo okolí a podle toho pak na vyžádání ukáže fotky například pouze ze zimní dovolené.

lm2

Přečtěte si takéTento konektor, kterým nabijete iPhone i Samsung, vybral za pár dní na Kickstarteru 4,5 miliony KčTento konektor, kterým nabijete iPhone i Samsung, vybral za pár dní na Kickstarteru 4,5 miliony Kč

Zachycený materiál se do chytrého úložiště zkopíruje z vašeho telefonu automaticky přes WiFi, nebo zastrčením paměťové karty přímo do přístroje. O úspěchu celého nápadu vypovídá také fakt, že na Kickstarteru se vývojářům podařilo od více než 2 tisíc přispěvovatelů během několika dní nasbírat už 260 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 6,5 milionů korun. Původní požadovaná částka přitom byla pouze 60 tisíc dolarů.

Do prodeje se soukromý cloudový organizátor  dostane během září tohoto roku. Předpokládaná cena bude činit 209 dolarů (5200 korun). V ceně ale bohužel bude pouze chytrý organizátor fotografií, pevný disk si tak uživatel bude muset dokoupit sám.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym