Instagram chystá novinku, která změní způsob, jakým se příspěvky zobrazují uživatelům

instagramscren
0Zobrazit komentáře

Už tomu tak bylo v minulosti u Facebooku, když si uživatelé museli zvykat na to, že s příchodem většího počtu uživatelů a stovek milionů příspěvků na zdi, prostě není možné, aby se vše zobrazovalo ve chronologickém pořadí podle data a času publikace. A tak Facebook vymyslel algoritmus, který se snaží podle určitých kritérií zobrazovat takový obsah, který bude pravděpodobně pro uživatele relevantní a zajímavý.

Něco podobného nyní chystá i dceřinná firma Instagram, který se dostává do podobné situace a u které jsme po dlouhá léta zvyklí na to, že vidíme každou vteřinou nové příspěvky v postupném pořadí. Důvodem pro to je prý podle blogpostu situace, ve které uživatelé podle všeho nevidí až 70% nejzajímavějších příspěvků, čemuž chtějí zamezit.

oculuspack

Přečtěte si takéBrýle pro virtuální realitu Oculus Rift jsou konečně k dispozici pro předobjednávkyBrýle pro virtuální realitu Oculus Rift jsou konečně k dispozici pro předobjednávky

Jakmile tedy lajkujete určitý profil více, než ostatní, je možné, že se i po 10, 20 hodinách od publikace příspěvek zobrazí na zdi mezi prvními, abyste ho nezmeškali, protože Instagram bude předpokládat, že je to pro vás důležitý obsah. Instagram momentálně využívá více než 400 milionů pravidelných uživatelů a je možné, že díky změně nastoupí dočasně jejich mírný odliv, stejně jako u Facebooku. Změna by ovšem měla být pozvolná, takže nehrozí, že se jednoho dne probudíte a bude vše jinak.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym