Hlavní výrobce iPhonů potvrdil akvizici upadajícího japonského Sharpu za 84 miliard

Michal BenatzkyMichal Benatzky

iphone5
0Zobrazit komentáře

Společnost Foxconn, která je dvorním dodavatelem Applu při finální kompletaci iPhonů, potvrdila už dříve oznámenou akvizici japonského výrobce elektroniky Sharp. Oproti únorovým zprávám, kdy se jako hodnota plánované transakce uváděla částka dosahující až 6,2 miliard dolarů (148,4 miliard korun), je však konečná investice podstatně nižší. Akvizice dosáhla 3,5 miliard dolarů, v přepočtu tedy téměř 84 miliard korun.

Za tuto částku ovládne taiwanský výrobce 66% podílu v Sharpu, který se již roky nachází ve finančních problémech. Ty podniku se stoletou tradicí způsobila hlavně levnější konkurence z Číny. Sharpu tak nepomáhaly ani masivní investice do technologií. Podle únorové zprávy magazínu 9to5mac dokonce část investice poskytne také samotný Apple.

john-1

Přečtěte si takéJohn Vanhara spouští novou a zjednodušenou službu na zakládání firem v USAJohn Vanhara spouští novou a zjednodušenou službu na zakládání firem v USA

V tomto případě by Apple také pravděpodobně zasedl v představenstvu společnosti. Momentálně nejbohatší firma světa by tak navíc mohla elegantní cestou dostat pod svou kontrolu výrobce OLED displejů, které v současné době vyvíjí pro své budoucí iPhony. Prvního jablečného smartphonu, který opustí současné IPS displeje bychom se poté měli dočkat během jednoho až dvou let.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym