Dubaj zhostí první mistrovství světa v závodech dronů s výhrami v milionech korun

Michal BenatzkyMichal Benatzky

15685514648_7f2f76b05c_b
0Zobrazit komentáře

Popularita dronů v posledních letech raketově stoupá. Jejich nasazení v současné době testují jak logistické společnosti, tak také například policejní složky. Můžete tak říct, že byla jen otázka času, kdy se tyto chytré létající stroje dočkají svých vlastních závodů.

Vůbec první mistrovství dronů pojmenované World Drone Prix se totiž uskuteční už za týden 11. března v Dubaji, kde by se mělo utkat až 100 soutěžních týmů, informuje Engadget. Kvalifikace však proběhne už 8. března, z ní pak bude vybráno 32 týmů, které se utkají ve velkém finále. Pro záměr uspořádat podobné závody se už loni v rámci dnů World Air Games vyslovil dubajský ministr Mohammed Abdullah Al Gergawi, podle jehož názoru se jedná o budoucnost závodů ve vzduchu.

rap

Přečtěte si takéTvůrce mikropočítaře, kterého se prodalo 8 milionů kusů, přichází s novým modelemTvůrce mikropočítaře, kterého se prodalo 8 milionů kusů, přichází s novým modelem

Soutěžní drony samozřejmě nebudou žádní lenoši. Údajně se totiž má závodit v rychlostech převyšujících 100 kilometrů za hodinu.  Jak bývá v bohaté Dubaj zvykem, závod je také štědře dotován. Na vítěze totiž čeká 250 tisíc dolarů, tedy zhruba 6,25 milionů korun. Celkově by pak na výhrách měl být vyplacen jeden milion dolarů a i když jsou přihlášky již uzavřeny, v případě konání příštího kola se můžete zůčastnit také.

Foto: ajturner/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym