Cisco investuje stovky milionů do nástroje, který chce konkurovat populárnímu Slacku

squared
0Zobrazit komentáře

Píše se o tom málo, nicméně Slack i přes svojí dominanci a rychlý růst není zdaleka jediný, kdo se snaží prorazit na poli týmové komunikace a z zároveň má v patách několik konkurentů, kteří se nebojí do vylepšení své technologie nalít stamiliony dolarů. Jako třeba Cisco, které zhruba před 2 lety spustilo nástroj Spark, kdysi ještě pod názvem Project Squared.

Narozdíl od Slacku již od posledního čtvrtletí minulého roku nabízí pokročilé funkce jako video a audiohovory nebo sdílení obrazovky, které Slack implementuje až nyní. Další výčet funkcí už je ale relativně podobný – celá platforma zálohovaná v cloudu se umí díky API propojit s aplikacemi třetích stran a nabízí pokročilou technologii zabezpečení dat a komunikace.

mergim

Přečtěte si takéRockaway investuje 2 miliony dolarů do tohoto startupu ze smíchovského StartupYarduRockaway investuje 2 miliony dolarů do tohoto startupu ze smíchovského StartupYardu

Součástí plánu na masivní investici převyšující 500 milionů dolarů do německých, rychle rostoucích startupů, kde momentálně v investicích jasně dominuje skupina Rocket Internet, vlastnící i Delivery Hero a české projekty Damejidlo.cz nebo JidloTed.cz, je přibližně 150 milionová investice v dolarech, tedy asi 3,7 miliardy korun, právě do projektu Spark, informuje WSJ.

spark

Zároveň si Cisco pod Spark pořídilo za neznámou částku společnost Synata, která by měla pomoci s pokročilým vyhledáváním, které je možné i v nezašifrovaných nebo nezabezpečněných souborech na platformě a tím s bezpečností celé aplikace.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym