Tvůrci unikátní bionické podpory kolene vybrali v kampani za 19 hodin přes milion korun

springloaded
0Zobrazit komentáře

Jedna z nadějných technologických společností, která se mimo jiné představila na dublinském Web Summitu v listopadu minulého roku a se svým nejnovějším produktem vyhrála 100 tisíc dolarů v soutěži BDC Young Entrepreneur Award, konečně postoupila do další fáze vývoje své novinky, která zpříjemní život nespočtu sportovců, manuálních pracovníků, ale i běžných lidí, kteří mají problém s koleny.

Spring Loaded Technology totiž vyvinuli speciální bionickou podporu pro koleno s názvem Levitation, která ho lépe chrání před fyzickým poškozením a trvalými následky, které vznikají jeho opotřebením, především v důsledku nadměrné zátěže ze sportu nebo těžké manuální práce. V rámci vytvoření prvního prototypu tak firma vypouští kampaň na Indiegogo, s cílem vybrat 75 tisíc dolarů.

tripo

Přečtěte si takéSlovenský Sygic kupuje 51 procent v brněnském startupu TripomaticSlovenský Sygic kupuje 51 procent v brněnském startupu Tripomatic

Za pouhých 19 hodin od jejího spuštění už se podařilo vybrat přes 45 tisíc dolarů, tedy více než 1 milion korun. V rámci kampaně si lze koupit první kusy již za 1150 dolarů v několika různých velikostech, s tím, že výsledná retailová cena po dokončení kampaně by se měla pohybovat na hranici 2 – 2,5 tisíc dolarů. V rámci ceny je součástí také roční záruka na poškození.

springloaded2

První kusy by se u zákazníků měly objevit již v červnu tohoto roku, s tím, že v aktuální fázi se už dají předobjednávky realizovat pouze nejdříve na srpen. A i když je bionická podpora kolena navržena spíše pro zákazníky s již probíhajícími problémy s kolenem nebo koleny, lze takové zařízení využívat i jako účinnou prevenci.

Momentálně 11 členný kanadský tým má k dispozici kromě kvalitních techniků a designerů i tým advisorů, od lékařů, přes sportovce, až po business a věří, že dokáže dokáže prorazit na trh nejen s na první pohled velmi složitým produktem, ale i jeho větvením na nejrůznější využití – od lyžování, přes běžné domácí práce, až k vojenským účelům.

Foto: Spring Loaded Technology

Diskuze (0)

Novinka

Anonym