Tato česká fast data společnost dokáže zachránit firmy před škodami v milionech dolarů

Sponzorem CzechCrunche je tento týden jedna z předních fast data IT společností v ČR – Behaim IT Solutions. Zaměřuje se především na rozvoj a implementaci technologií TIBCO směrem ke korporátním zákazníkům ve střední a východní Evropě a USA. Firma pracuje s globálními společnostmi z oblasti telekomunikací, utilit, bankovního sektoru a výroby.

Behaim IT Solutions patří k nejvíce specializovaným partnerům pro TIBCO implementace na světě. Díky TIBCO technologiím je možné vytvořit ucelené integrační platformy, které v rámci firemního prostředí propojují všechny dostupné zakoupené i vlastní aplikace. Na této platformě pak dokáže zákazník predikovat s předstihem jak technické, tak i byznysové události – a velkou část z nich automaticky vyřešit.

Jakub Havrlant – Praha – 17.6.2014

Přečtěte si takéPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a HeurekuPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a Heureku

Cílem řešení je nejen minimalizovat případné následky nečekaných problémů, které jinak stojí velké společnosti miliony dolarů, ale také zabránit promarnění obchodních příležitostí a s tím souvisejících finančních ztrát. Nejde totiž jen o čistě online řešení, ale zároveň i o implementaci technologií v navazujících procesech, v nichž neodhalená chyba může mít mnohdy fatální důsledky.

Inteligentní zpracování dat v reálném čase

Díky schopnosti učit se je software implementovaný Behaimem schopný predikovat budoucí chování na základě předchozích událostí a vyhodnotit reakci v určitých situacích, které zdánlivě, na první pohled nejsou pro firmu nebo jednotlivce vůbec důležité. Nastavení takových událostí funguje buď automaticky, nebo ve spolupráci s konzultanty společnosti.

V rámci webového rozhraní si tak může zákazník jednoduše přednastavit produkty a jejich „životní cyklus“; nastavit nejrůznější pravidla pro jejich prodej a implementaci nebo dokonce zpřístupnit aktivaci služeb v reálném čase.

Data v bezpečí a unikátní možnosti propojení

Kromě toho, že společnost Behaim IT Solutions poskytuje záruku na bezpečnost uložených dat, které využívají pokročilé šifrovací procesy a zároveň moderní technologie jako cloud úložiště, nabízí i bezpečné propojení datových informací mezi dvěma nebo i více společnostmi. To se dá využít například při výrobě produktů, které vznikají ve vzájemně navazujících výrobních procesech vykonávaných v různých lokalitách. Podobné technologie využívají například významné automobilky, které jsou tak schopné přenést data o určitých součástech vozu na jiné místo, kde na jejich základě dokáži vyrobit navazující kus, který se pak nemusí ani fyzicky setkat až do doby, než bude potřeba díl nebo celý vůz složit dohromady.

Společnost Behaim IT Solutions má kanceláře v Praze a Olomouci, kde probíhá veškerý vývoj. Další pobočky pro mezinárodní trhy jsou v USA v kalifornském Mountain View v Silicon Valley nedaleko San Francisca a na středozápadě Spojených státu – v Evansville ve státě Indiana.

test-2

test3