Smartphone se sedmidenní výdrží baterie je blíže, než si myslíme

Michal BenatzkyMichal Benatzky

telefon
0Zobrazit komentáře

Intelligent Energy je zatím nenápadná společnost, která by však  v budoucnu mohla způsobit revoluci v mobilním průmyslu. Jejím posláním je totiž vyvinout baterii pro smartphony a tablety pracující bázi palivových článků.

„Věříme, že zabudování technologie palivových článků do přenosných zařízení přinese řešení dnešních problémů s nedostatečně kapacitními bateriemi, kdy spotřebitelé očekávají od svých zařízení stále delší a delší výdrž. Současný vývoj baterií však tomuto trendu nestíhá.“ Říká k technologii manažer společnosti Julian Hughes.

K realizaci tohoto záměru navíc Intelligent Energy výrazně posunula dohoda se zatím neznámým výrobcem smartphonů, která byla před několika dny podepsána. Noví partneři tak budou společně pracovat na baterii, která by mobilní zařízení mohla na jedno nabití udržet v provozu dnes těžko představitelných sedm dní.

prizeo

Přečtěte si takéCustomInk kupuje za několik miliard korun startup se slovenským spoluzakladatelemCustomInk kupuje za několik miliard korun startup se slovenským spoluzakladatelem

„My nabídneme řešení, které je čisté, efektivní a uživatelé se díky němu stanou skutečně mobilní“ Doplňuje Hughes.

Představa vlastnit smartphone s jednotýdenní výdrží je jistě lákavá. Jen si představme, jak obrovský krok udělal vývoj v oblasti mobilních technologií za posledních 5 let. Dnešní smartphony jsou neuvěřitelně tenké, jsou vybaveny čtečkou otisků prstů a fotí téměř dokonale. Výdrž baterií je ale už léta nevyřešený problém. I ty nejprémiovější smartphony totiž nevydrží na jedno nabití déle, než dva dny.

Palivový článek je zařízení, které dokáže chemickou energii spolu s okysličovadlem přímo přeměňovat na energii elektrickou. Podle CEO společnosti Intelligent Energy Henriho Winanda bychom se prvního smartphonu s palivovým článkem mohli dočkat během pouhých dvou let.

Zdroj Cult of Mac 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym