Rockaway investuje 2 miliony dolarů do tohoto startupu ze smíchovského StartupYardu

mergim
0Zobrazit komentáře

Tuzemská skupina Rockaway a její investiční divize Rockaway Capital v rámci středo a východoevropských investic rozšiřuje svoje portfolio o další startup, který slouží jako platforma pro vyhledávání v albánštině. Více než 2 milionová investice v dolarech je vůbec nejvyšší za celou historii tech investic v rámci Albánie a Kosova.

Ke startupu Gjirafa.com ale nepřišlo Rockaway náhodou. Vznikl totiž před 2 lety v prostředí pražského akcelerátoru StartupYard a za dobu svého fungování vyrostl na více než 1 milion aktivních uživatelů. Proinvestovaná částka by měla sloužit především pro vylepšení vyhledávacího mechanismu, zapojení e-commerce platformy a implementaci reklamních systémů pro snadnější monetizaci.

Jakub Havrlant – Praha – 17.6.2014

Přečtěte si takéPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a HeurekuPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a Heureku

V rámci Rockaway o investici rozhodl jeden z partnerů společnosti, Dušan Zábrodský, který věří, že je startup s albánským zakladatelem Mergimem Cahani, schopný na svém trhu způsobit podobnou revoluci, jako kdysi úspěšné Yahoo na tom americkém. Na na první pohled ne tak zajímavém trhu se navíc začíná něco dít a vypadá to, že počet uživatelů internetu a smartphonů v Albánii a Kosovu roste raketovým tempem.

Zakladatel a CEO Cahani k tomu jen dodává:

„Tato investice pro nás znamená více, než jen sázku na explozivní růst internetové ekonomiky na Balkánu. Díky spolupráci s Rockaway Capital budeme moct celému regionu přinést  služby, které zde nikdy nikdo neviděl a podle nás jsou velmi potřebné.“

gjirafa

Foto: StartupYard

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym