Platební startup Stripe vypouští novou službu, která za vás založí firmu nebo bankovní účet

stripeatlas2
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejrychleji rostoucích startupů ve finančním sektoru, kterému se přezdívá nástupce PayPalu, si získal na oblibě u nespočtu malých i velkých obchodníků díky transparentnosti, ale i startupů díky jednoduché integraci a jasné cenové politice. Stripe, který založili bratři Patrick a John Collision se teď navíc, po službách pro platby v bitcoinech nebo přímém nakupování v aplikacích, rozšiřuje o Stripe Atlas.

Nová služba je momentálně k dispozici pouze na pozvání a nabízí začínajícím startupům založení kompletní americké společnosti ve státě Delaware, vytvoření bankovního účtu v jediné „startupové“ bance Sillicon Valley Bank a zároveň samozřejmě propojení plateb s účtem na Stripe. Pro prvních 100 zákazníků bude v rámci akce vše zdarma – další si pak zaplatí za kompletní balík přibližně 500 dolarů, tedy asi 12200 Kč.

wework

Přečtěte si takéJaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?Jaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?

Každá nově zakládající společnost dostane navíc 15 tisíc dolarů kreditu do AWS od Amazonu pro správu serveru a průběžné rady týkající se daní nebo právních problémů. Stripe se zároveň spojil s několika zajímavými partnery, kteří budou od nynějška službu nabízet vybraným startupům. Mezi nimi je například Y Combinator, PWC nebo právě Amazon.

Služba je samozřejmě v momentálním uspořádání dostupná pro kohokoliv, protože firmu v USA může založit i člověk, který nemá přímé pracovní povolení nebo business vízum. Zároveň jde o jednu z prvních služeb, která se propojila se Silicon Valley Bank a nabízí založení bankovního účtu na dálku, bez nutnosti osobní návštěvy! To je zásadní novinka pro nespočet českých startupů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym