Microsoft koupil za v přepočtu 6,2 miliardy korun tvůrce inteligentní klávesnice SwiftKey

Michal BenatzkyMichal Benatzky

swift
0Zobrazit komentáře

Microsoft před několika hodinami potvrdil spekulace, které hovořily o akvizici londýnské společnosti SwiftKey, zabývající se vývojem stejnojmenné klávesnice. Cenu transakce odhadl deník Financial Times na 250 milionů dolarů, v přepočtu tedy asi 6,2 miliardy korun. Zakladatelé úspěšného startupu SwiftKey prohlásili, že i pod novým vlastníkem zůstane prediktivní klávesnice dostupná zdarma a to i pro konkurenční platformy iOS a Android.

Populární klávesnici, která umí inteligentně předvídat právě psaný text si za dobu své existence oblíbilo na 300 milionů uživatelů, a podle některých odhadů už celosvětově ušetřila více než 100 tisíc let psaní.

airmail-mac

Přečtěte si takéJedna z nejlepších emailových aplikací konečně míří na iPhoneJedna z nejlepších emailových aplikací konečně míří na iPhone

Microsoftu však nová akvizice přinese vylepšení své stávající klávesnice Word Flow, která je dostupná v operačním systému Windows 10 Mobile. Kromě oblíbené funkce psaní pouze jedním tahem umí SwiftKey například také předpovídat další slova, která uživatel s největší pravděpodobností napíše, informuje server VentureBeat.

Startup SwiftKey byl založen v roce 2008 a od té doby si vyloužil oblibu uživatelů napříč celým světem a to zejména díky podpoře až 100 světových jazyků. Inovativní software těží také z toho, že jej někteří výrobci nabízejí ve svých výrobcích nativně.

Foto: SwiftKey

Diskuze (0)

Novinka

Anonym