Konkurent iPhonu Samsung Galaxy S7 se představí 21. února

Michal BenatzkyMichal Benatzky

sam
0Zobrazit komentáře

Životní cyklus vlajkové lodi mobilní divize Samsungu a s trochou nadsázky také krále smartphonů s operačním systémem Android – Samsungu Galaxy S6 se po necelém roce na trhu chýlí ke konci. Z toho tedy logicky plyne, že nástupce už čeká za dveřmi. A protože je Samsung pod velmi ostrým drobnohledem, uniklo už o chystaném Galaxy S7 tolik parametrů, že si z nich můžeme udělat velmi ucelený obrázek toho, čím bude největší rival iPhonu vybaven.

Díky předčasně zveřejněným fotografiím navíc také víme, jak bude nejvýkonnější Samsung nejspíš vypadat. Mnoho změn se zde ale nekonalo, kovové tělo totiž bude velmi úzce vycházet z aktuální řady S6. Zachována zůstane také úhlopříčka displeje. Obrazovka s velmi vysokým rozlišením bude totiž stejně jako předchůdce měřit 5,1 palců, přičemž větší sourozenec S7 Edge, se kromě zaoblených okrajů displeje pochlubí také o 0,4 palce větší obrazovkou.

apple

Přečtěte si takéiPhone 5se se ukáže už za dva měsíce. Na co se můžeme těšit?iPhone 5se se ukáže už za dva měsíce. Na co se můžeme těšit?

Zlepšení ale již tradičně nastane v oblasti výkonu a fotoaparátu. Samsung se také velice pravděpodobně vrátí k podpoře paměťových karet, stejně jako k vyšší odolnosti, se kterou přišla naposledy pátá generace. Spekuluje se také o tom, že se jihokorejský gigant nechal inspirovat u svého kalifornského konkurenta a displej bude stejně jako současná generace iPhonu 6s/Plus rozeznávat různé úrovně síly stisku.

Samsung Galaxy S7 by se měl světu poprvé ukázat 21. února na veletrhu MWC v Barceloně. Do prodeje se pak nový soupeř iPhonu dostane 11. března, přičemž ceny by měly startovat těsně pod hranicí 18 tisíc korun.

samsung
Náhledy utajovaných nových modelů unikly na internet

56aeadd158c32348008b6b08-1681-1120

Foto: Evan Blass

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym