Elon Musk oživuje plány na elektrické letadlo

Michal BenatzkyMichal Benatzky

musk
0Zobrazit komentáře

Podnikatelský dobrodruh Elon Musk je bezesporu vizionář, který se rodí pouze jednou za století. Jako důkaz tohoto tvrzení může sloužit množství nápadů, se kterými současný šéf společností Tesla a SpaceX stále přichází. Naposledy se Elon o rozruch postaral na udílení cen Hyperloop Pod Competition, za kterým stojí právě Muskova firma SpaceX.

Na otázku z publika týkající se Muskových plánu do budoucnosti totiž geniální podnikatel odpověděl, že se v poslední době více zabývá způsoby, jak dostat do vzduchu dopravní letadlo na elektrický pohon. Tedy další transportní koncept, který zatím v reálném světě postrádá výraznější realizaci.

rezab

Přečtěte si takéJan Řežáb ze Socialbakers se dostal do evropského seznamu 30 pod 30 magazínu ForbesJan Řežáb ze Socialbakers se dostal do evropského seznamu 30 pod 30 magazínu Forbes

„Přemýšlel jsem o elektrickém letadle, které by vzlétalo i přistávalo vertikálně. A myslím, že už jsem blízko, navíc jsem docela odhodlaný se tomuto projektu věnovat více.“ Odpověděl Elon Musk na otázku o plánech do budoucnosti.

I přesto, že podnikatelská superstar začala o podobném nápadu poprvé mluvit už v roce 2009, vyvolala tato odpověď pořádný rozruch. Od té doby se totiž zdálo, že plány na elektrické letadlo překryly jiné projekty jako například již zmíněný HyperLoop.

Pokud se však Elon opravdu rozhodne do elektrifikace letadlové dopravy investovat peníze a čas, je velmi pravděpodobné, že o elektrických letadlech ještě v budoucnosti uslyšíme.

https://www.youtube.com/watch?v=ab2VVp1GfmA

foto: oninnovation/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym