Díky tomuto emailu vzniklo dnes miliardové Airbnb

Michal PtáčekMichal Ptáček

Zakladatelé startupu Airbnb

0Zobrazit komentáře

S hodnotou přesahující 25,5 miliard dolarů, se pronajímací portál Airbnb řadí mezi aktuálně nejhodnotnější technologické startupy na světě. Ostatně lépe už je na tom z pohledu hodnoty pouze čínský výrobce mobilů Xiaomi (46 miliard dolarů) a přepravní platforma Uber ( 62,5 miliard dolarů).

Tak jako u většiny ostatních internetových projektů, i začátky Airbnb byly ale velmi skromné, což do puntíku potvrzuje email z roku 2007, který nyní jeden ze spoluzakladatelů Airbnb – Joe Gebbia odtajnil na TED konferenci v kanadském Vancouveru.

founders_airbnb_1

Přečtěte si takéV roce 2008 jste mohli za pouhých 150 tisíc dolarů koupit 10 procent miliardového AirbnbV roce 2008 jste mohli za pouhých 150 tisíc dolarů koupit 10 procent miliardového Airbnb

V něm totiž dalšího zakladatele, kamaráda a rovněž budoucího internetové miliadáře Briana Cheskyho informuje o možnosti vydělat si pár dolarů tím, že designérům mířícím na 4denní designérskou konferenci v San Franciscu, díky které byly obsazené snad všechny hotelové pokoje v okolí, poskytnou možnost přespání na matracích v jejich bytě, včetně snídaně a přístupu k internetu.

Takhle nenápadně to celé začalo…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym