Další brněnská firma získala obrovskou investici ve výši 37 milionů korun a expanduje

safetica2
0Zobrazit komentáře

Po menším vtipu začátkem tohoto roku, že se Brno letos stane terčem investorů a inovací, to vypadá, že jsme nebyli daleko od pravdy. Brněnská bezpečnostní společnost, která drží firemní data v bezpečí nebo monitoruje aktivitu zaměstnanců – Safetica, totiž získává od investorů dalších 1,5 milionu dolarů, tedy přes 37 milionů korun. Novým podílníkem se tak zároveň stal slovenský podnikatel Ondrej Smolár, informoval dnes ráno server Lupa.cz.

Ondrej by měl výměnou za znatelnou částku získat 5,19 % podíl ve společnosti, kde si nadále udrží majoritní podíl Ondřej Tomek se svými 49,14 %, který do firmy během let zainvestoval přes 82 milionů korun. Dalších 35,91% připadá na původního zakladatele, Jakuba Mahdala, a zbytek na minoritní investory a zaměstnance.

flatio

Přečtěte si takéEnern investuje miliony korun do inovativního brněnského startupu na pronájem bytůEnern investuje miliony korun do inovativního brněnského startupu na pronájem bytů

Safetica by ráda nového investora využila nejen kvůli financím, ale i jeho cenným zkušenostem, které by jí mohly pomoci s chystaným agresivním vstupem na americký trh. Momentálně se totiž stále soustředí převážně na český a slovenský trh, kde v minulém roce překročila 250 zákazníků. Dostupná je ale ve více než 50 zemích.

safetica-dash

V průběhu roku kromě masivní expanze plánuje zároveň zabezpečení a navazující služby pro mobilní zařízení, což by mohlo opět pokrýt sortu zákazníků, která dosud váhala.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym