Apple se chystá již 21. března oznámit novou podobu svých nejprodávanějších zařízení

Michal BenatzkyMichal Benatzky

iphone
0Zobrazit komentáře

Už řadu měsíců se velmi živě spekuluje o možnosti, podle které se Apple chystá navrátit svým zákazníkům iPhone s obrazovkou o rozměru stále populárních čtyř palců. Podle čerstvých zpráv by měl být tento kompaktní telefon představen již velmi brzo. K oficiálnímu odhalení by totiž mělo dojít 21. března, přičemž do prodeje se iPhone, který nejspíše ponese označení „SE“ dostane během několika dalších dní.

Reinkarnace iPhonu s rozměrem displeje, na který stále nedá značná část uživatelů dopustit, bude nakonec designově velmi úzce vycházet z tři roky starého iPhonu 5s. Barevné varianty by naopak měly kopírovat současnou řadu 6s/Plus. Dočkáme se tak provedení Space Grey, Silver, Gold a Rose Gold.

null

Přečtěte si takéVirgin Galactic miliardáře Richarda Bransona odhalilo nový raketoplán pro komerční lety do vesmíruVirgin Galactic miliardáře Richarda Bransona odhalilo nový raketoplán pro komerční lety do vesmíru

S vlajkovou lodí bude mít iPhone SE společnou také část hardwaru. O uspokojivý výkon se totiž bude starat procesor řady A9, který rovněž nalezneme v nejnovější řadě modelů. Chybět naopak bude funkce 3D Touch, která je schopná rozeznávat úrovně stisku uživatele.

Vedle cenově nejdostupnějšího iPhonu se dočkáme také nového iPadu. Na rozdíl od dřívějších zpráv bychom však neměli čekat třetí generaci iPadu Air, nýbrž menší variantu iPadu Pro. Po svém větším sourozenci dostane nový přírůstek do rodiny iPadů extrémně výkonný procesor A9X. Společná by měla být také čtveřice reproduktorů, stejně jako podpora Apple Pencil či Smart konektoru pro připojení klávesnice.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym