AT&T začíná testovat mobilní síť s až 100x vyšší rychlostí přenosu dat

Michal BenatzkyMichal Benatzky

iphone
0Zobrazit komentáře

Dvojka amerického mobilního trhu – operátor AT&T, se po vzoru svého silnějšího rivala Verizon pouští do výzkumu 5G sítí, které by v budoucnu měly nahradit dnešní standard jménem 4G LTE. Zatímco Verizon si od nové technologie slibuje 30-50 krát vyšší přenosové rychlosti, AT&T je ve svých výhledech optimističtější.

AT&T ve svém prohlášení uvádí:

„Od 5G očekáváme, že nabídne 10-100 krát větší přenosové rychlosti, než dnešní 4G. Zákazníci budou zaznamenávat rychlosti v gigabitech za sekundu, což znamená, že jeden díl seriálu byste si mohli stáhnout během 3 sekund.“

flowstate-pr

Přečtěte si takéTahle aplikace vás dotlačí k produktivitě. Pokud přestanete psát, dosavadní práce zmizíTahle aplikace vás dotlačí k produktivitě. Pokud přestanete psát, dosavadní práce zmizí

Na nasazení 5G sítí v reálném světě si ale ještě budeme muset nějaký rok počkat. Nejčastěji se v této souvislosti hovoří o roce 2020, kdy by se nová generace mobilního připojení mohla začít masivně rozšiřovat. Nejdřív však musí být, jako v případě předchozích generací, domluveny mezinárodní standardy, které dají sítím 5G právní rámec, informuje blog 9to5mac.

Mezinárodní dohoda týkající se vysokorychlostních mobilních přenosů byla poprvé podepsána v roce 1998, kdy se členové organizace 3GPP zavázali k postupnému rozšiřování 3G sítí. Podobný postup tak můžeme očekávat i v případě zavádění sítí páté generace.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym